Air Ride Problem

August 17

Luft rida systemet styr höjd och hanteringsfunktioner hos fordonet genom att öka eller minska lufttrycket i en luftkudden. Inte att förväxla med en säkerhets krockkudde använder en luft rida systemet en krockkudde för upphängning.

Bruten Air Bag

Luftkudden som ökar eller minskar attraktionen fordonets höjd är som en tjock, gummiballong. Med tiden, eller på grund av felaktig lyft, detta gummi kan dyka. Om fordonet lutar åt ena sidan, kan detta vara relaterat till en bruten krockkudde.

kompressor Underlåtenhet

En liten kompressor - oftast placerad bakom baksätet eller under fordonet - blåser luftsäckarna. Kompressorn kan misslyckas på grund av ålder eller felaktiga elektronik. En tömd luftkudden kan resultera i ett fordon rider ovanligt låg.

läckande Lines

Luften överföres från kompressorn till luftsäckarna via ledningar och slangar. Över tiden, på grund av det konstanta trycket, kan dessa linjer börja läcka. Tecken på läckande linjer inkluderar en låg rida, och en liten väsande ljud.

Förebyggande

Vissa luft ride system, särskilt Ford, Lincoln och Mercury, har en luft rida inaktivera omkopplaren i lastbilen. Mekanikern måste använda denna omkopplare innan palla upp bilen för service. Underlåtenhet att stänga av systemet kommer sannolikt att resultera i systemfel.