Hur man säljer en Vespa

March 10

Det finns inget svalare än en Vespa. Ytterst mångsidig, är det perfekt att köra runt i en liten stad eller på en utväg ö när du behöver bara ta sig från A till B. I dessa situationer, kan bilar vara otymplig och över Topplista. Men eftersom Vespa har något av en nischmarknad, kan det vara ganska svårt att sälja. Här är några tips om hur man gör det!

Instruktioner

1 Ta inventering av din Vespa. Vad är det året och modell? Hur många miles har det på det? Är deras eventuella skador som har inträffat? Måla repor, repade fälgar, något som tar bort värdet från Vespa. Omvänt, vilket arbete har du gjort? Har du lägger till nya bromsar, få en ny lack, renovera sätet? Du får den allmänna idén!

2 Uppskatta det värde. Standarden som de flesta fordon går är Kellys Blue Book. Detta kan hittas på KBB.com. Ta dig tid att granska platsen och ange så mycket information som möjligt om Vespa. Detta kommer att ge dig tre olika priser. Vad det är värt om du säljer den, vad det är värt om du handlar den, och vad en återförsäljare kan sälja den för. Beroende allén du väljer, ställa in pris eller förväntningar därefter.

3 Annonsera. Om du har beslutat att byta in den, kommer detta steg inte nödvändigt. Helt enkelt ta den till din lokala Vespa eller motorcykel återförsäljare och berätta om du vill sälja den. Se vad de erbjuder och om det är nära till Kelley Blue Book värde. Om det inte heller, omvärdera din uppskattning eller fortsätta leta efter en annan återförsäljare. Men om du säljer Vespa, tar sig tid att annonsera på nätet. Du kan placera annonser i tidningen, men sanningsenligt det är en döende medium. Sätt fler ögonglober kommer att se din annons på en mycket billigare kostnad på nätet. Lista på webbplatser som bikesales.com eller ens ebay. Skicka även ett mail till alla dina familj och vänner. Vem vet, kanske en av dem har hoppats du säljer din Vespa hela tiden? Poängen är att få ordet ut så mycket som möjligt.

4 Träffa den potentiella köparen. När du får intresse från en köpare, vidta åtgärder för att uppfylla. Företrädesvis i en offentlig plats om du inte känner personen. Håll mötet vänligt som du påminna honom om priset, berätta det arbete ni har gjort mot Vespa. Låt honom ta det för en provkörning. Var noga med att hålla en viss bit av säkerheter, eftersom med en Vespa personen kan helt enkelt ta bort. Kontrollera också att de bär en hjälm när testkörning som de är nödvändiga i de flesta stater.

5 Göra försäljningen och valutapapper. De flesta stater kräver vespor som ska registreras, så när du gör försäljningen vara säker på att du ordentligt byta papper i enlighet med statens riktlinjer. Var noga med att ge ett kvitto och behålla en kopia av försäljningsvillkoren. Försäljningsvillkor inkluderar priset och fungerar, i förekommande fall, kommit överens om att du kan utföra. Även du kommer att behöva försäljningsvillkoren för skatteändamål i slutet av året. Grattis, just lärt dig hur man säljer din Vespa!