Hur man bygger en Jeep Ax5 Transmission

October 3

Hur man bygger en Jeep Ax5 Transmission


AX-5 är en lätta manuell växellåda används av Jeep främst i Wrangler modellen på 1980-talet. AX-5 senare förvisas till fyrcylindriga YJ och TJ Wranglers. Detta är en mycket enkel överföring av modern standard, men återuppbygga en AX-5 är fortfarande en komplicerad process bäst försök av en erfaren hem mekaniker. Notera att AX-5 skiljer sig från den AX-15, som är en annan fem-växlade används av Jeep.

Instruktioner

1 Ta bort överföringen från Jeep och tappa transmissionsolja. Ta bort de sex skruvarna som håller fast svänghjulet till den ingående axeln, och dra momentomvandlaren från den främre ingångsaxeln.

2 Ta bort den främre halvan av AX-5 växellådan. Ta bort det bakre höljet genom att ta bort de 7 skruvarna och en mutter runt fallet omkrets, sedan slavcylindern och front ingående axel plattan från överföringskroppen. Ta kugghjulen från den bakre delen först. Nästa skruva isär huvudaxeln plattan och dra ut de återstående AX-5 insida.

3 Undersök interna att identifiera slitna eller skadade komponenter. Om någon av transmissionsorgan är saknade tänder eller har klippt till dess nödvändiga källan färska växlar, eftersom en ombyggnadssats kommer att omfatta ersättningsslit enda objekt. Ta bort transmissions pannan och inspektera ventilhuset för att se till att den är i gott skick, och att vätskekanalerna på ventilhuset är rena och oskadade.

4 Byt ut överföringskopplingspaketet och lager med enheter från ombyggnadssats. Var noga med att på rätt sätt inrikta lagren på den ingående axeln. När kopplingspaketet och lager har installerats installerar svänghjulet, sedan gå med kåpan och T-chase tillsammans, innan återmontering transmissionen i Jeep.