Manuell Vs. Automatic Transmission Efficiency

October 6

Manuell Vs. Automatic Transmission Efficiency


Vilken överföring är den mest effektiva? Flera faktorer måste beaktas innan du väljer en manuell eller automatisk växellåda. Överföringseffektiviteten kan påverka tågförarinmatning, bränsleekonomi, strömförbrukning, tekniken går framåt och hur fordonet används.

tågförarinmatning

Den automatiska växellådan hanterar funktioner utan mycket tågförarinmatning. Föraren kan koncentrera sig på styrning och bromsning i stället för skiftande redskap för att matcha vägförhållanden. Detta är till hjälp i stadstrafik.

Bränsleekonomi

Den manuella växellådan är i allmänhet mest effektiv överföring. Den använder en mekanisk koppling för att överföra motorns vridmoment till drivhjulen. Manuella transmissioner kräver inte en momentomvandlare, vilket sparar vikt. Utväxling i handboken uppnås när en serie kugghjul låsa och låsa upp till transmissionens utgående axel. Den automatiska växellådan överför kraft genom en momentomvandlare. Det finns en 3- till 4-mile-per-gallon uppoffring i denna process. Samma uppsättning av kugghjul producera de utväxlingsförhållanden som behövs för att flytta fordonet.

Energiförbrukning

Manuella växellådor kräver mycket lite motoreffekt och kräver inte hydrauliken för kopplingsingrepp. Deras strömförbrukning kommer från dra av kugghjulsöverföring är nedsänkt i transmissions smörjning. Automatisk växellåda energiförbrukning kommer från den trycksatta vätskan i momentomvandlaren. Den strömförande vätskan krävs för drift av kopplings sytems att bestämma lämpliga skift.

Framsteg i Automatic Transmission Efficiency

Verkningsgraden för den automatiska transmissionen har förbättrats med införandet av den låsningsmomentomvandlaren. När ingrepp, är energiförlusterna minskar. Datorer lägga mer effektivitet eftersom de ladda ner informationen skiftlogik, som lagras i transmissionens ventilkroppen. Vissa automatik kan lära sig förarens körstil.

turbo~~POS=TRUNC Applications

Den automatiska växellådan kan vara effektivare än en manuell när den är kopplad till en turboladdad dieselmotor. Med en manuell, är turbo förlorad mellan växlingar och laddtrycket måste bygga upp igen. Den automatiska kan flytta snabbare än vad som är mänskligt möjligt. Detta minskar förlusten av turbo och fordonet kan accelerera snabbare än samma modell fordon med en manuell växellåda.

Heavy-Duty Använd

Tunga lastbilar, bussar, husbilar och brandbilar som används för att vara exklusivt utrustad med manuella växellådor. Den moderna tunga automatlåda är konstruerad för förbättrad prestanda och kan ge mer än 1700 lbs./ft. vridmoment för dieselmotorer producerar 200-300 hästkrafter.