DIY Equalizer Kalibrering för en stereo

May 31

DIY Equalizer Kalibrering för en stereo


Kalibrera en equalizer i ett stereosystem på rätt sätt kräver användning av en realtids analysator (RTA). Vissa regionala handelsavtal är handhållen, en del är fristående och portabel, vissa är rackmonterad, och en del är datormjukvarubaserade med lämpliga analoga gränssnitt och speciellt kalibrerade mikrofoner. I hemmastereo, de flesta RTA förpackade i systemet equalizer, komplett med mikrofon och rosa brus generator. Denna inställning fungerar genom bandet monitorslingan. I bilar, utjämnare är i linje och måste ställas in med en CD skärt brus spår och fristående RTA och mikrofon.

Instruktioner

Bil Equalizer Kalibrering

1 Ställ in kalibreringsmikrofonen i öronnivå, med hjälp av en mikrofonstativet eller klämma med en svanhals adapter. Anslut den till RTA. Om du använder en dator RTA, kan du använda mikrofonminijack på datorn med någon behövde adapter för att göra det passar, eller så kan du använda en USB-till-analog ingång adapter.

2 Sätt en kalibrerings CD med en rosa brus spår i huvudenheten / spelare. Höja volymen till en nivå där de flesta av de rta visnings barer på och runt 1000 Hertz är att visa på noll dB punkt på skärmen.

3 Justera glid kontroller på equalizer ner där staplarna visar över noll och upp där barer visas under noll. När alla eller de flesta av staplarna "topp kanter visas på noll, har du uppnått" platt "frekvensrespons, och du kan stänga av skärt brus och testa stereo med musik.

Hem Equalizer Kalibrering

4 Använd equalizer tillverkarens manual för att ansluta den till bandet övervaka slinga din förförstärkare eller integrerad förstärkare. Vrid preamp balans kontroll på ena sidan. Anslut kalibreringsmikrofonen och ställa upp en meter på samma avstånd från den aktiva högtalarens akustiska centret, som ligger halvvägs mellan de övre och nedre högtalarelement.

5 Tryck på bandet bildskärmsomkopplare på förförstärkaren och slå på den rosa brusgenerator på RTA delen av equalizer. Ställ in volymen till en nivå där de flesta av de rta visnings barer på och runt 1000 Hertz är att visa på noll dB punkt på skärmen.

6 Utför steg 3 i avsnitt 1, förutom vänta på att testa med musik tills du har upprepat detta förfarande med den andra högtalaren när du ställa in balanskontrollen till den andra kanalen.

7 Stäng av rosa brusgenerator och testa stereo med musik.