Tips om Att köra en manuell Jeep Wrangler

September 5

Tips om Att köra en manuell Jeep Wrangler


Att köra en manuellt växlad Jeep Wrangler kan vara en utmaning, särskilt om du är ny att hålla skift eller manövrera fordonet off-road för första gången. Bra koppling arbete kan göra eller bryta komma över ett hinder på spåret. På gatan, övning ger färdighet, och innan länge du hittar du behöver inte ens tänka på att flytta växlarna.

Håll Flat

Innan du tackla lyfter på en kulle i din Jeep Wrangler, se till att du först ha en bra känsla av kopplingen och där kugghjulen är på platta, raka gator. Körning i tät trafik kan verkligen kasta dig tills du har erfarenhet vistelse på tomma gator för ett tag. Dessutom är det inte rekommenderas för en nybörjare att köra på våta eller hala gator eftersom exakt koppling arbete är nödvändigt. Om fordonet förlorar drag saker kan få farliga snabbt.

Gas På Clutch Out

Ge Jeep lite gas så du hör motorns varvtal går upp, och långsamt låta kopplingen fram till fordonet börjar röra sig. På den tiden kan du försiktigt sätta press på gad pedalen samtidigt låta kopplingen ut i samma takt. När kopplingen är helt ute och foten är avstängd pedalen är Wrangler fullt engagerad i växeln och du är fri att accelerera. När motorns varvtal når ca 3000 (för dem som har jeepar utan takometrar, måste du spela på gehör), är det dags att låta din fot bort från gaspedalen och tryck ner kopplingspedalen. Shift Wrangler i andra växeln, och sedan börjar processen om igen.

Clutch Foten på Floor

Körning med foten vilande på kopplingspedalen är en dålig vana att komma in. Att göra detta kan resultera i att du av misstag trycka kopplingen så att skivan lossnar lätt och glider, som snabbt kommer att förstöra det. När jeep är i sin slutliga drivhjulet och du cruising, ta bort foten från av kopplingspedalen och vila den på golvet. Det kan verka skrämmande vid första som om det finns en brist på kontroll, men det är en illusion. Om du måste stanna snabbt foten hittar pedalen.