Instruktioner för ett stroboskop

July 26

Instruktioner för ett stroboskop


De flesta förbränningsmotorer som eldas med tändstift kräver att motorn timing ställas in på rätt sätt så att motorn kan fungera effektivt och retur god bränsleekonomi och prestanda. Om gnistan inte är tidsinställd att nå cylindrarna korrekt, kan motorn gå trögt, kan ge gnista Slå eller inte köra alls. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan kontrollera tidpunkten för en sådan motor med hjälp av ett stroboskop. Timing lampor finns på bildelar butiker och där verktyg säljs.

Instruktioner

1 Vrid tändningsnyckeln och öppna huven.

2 Leta upp nummer ett tändstift, som vanligtvis ligger på den första cylindern på framsidan av blocket för inline motorer eller längst fram på förarsidan cylinderrad för "V" typ motorer. Konsultera en reparationshandbok för just ditt fordon om du är osäker på var nummer ett cylindern ligger på din motor.

3 Pressa ihop handtagen på klämman på den induktiva pickup ledningen på din timing ljus (vanligtvis den största av de tre klämmorna på ett stroboskop) och placera den över tändkabeln på motorn nummer ett cylinder. Släpp handtagen och kläm bör stanna stadigt på plats.

4 Pressa handtag röd krokodilklämma på timing ljus och placera den över den positiva batteriterminalen, släpp sedan handtagen. Placera den svarta krokodilklämman på en stor metallyta i motorrummet, såsom generatorn fäste eller annan liknande del, men klämma det att bränslesystemet delar såsom bränsleledningar, pumpar eller spridare.

5 Konsultera en reparationshandbok för din bil för att fastställa de korrekta motortids specifikationer. Lokalisera stationära inställningsmärket indikator nära motorns vevaxel remskiva på framsidan av motorn. Göra riktsnöre på den graderade skalan av den indikator som motsvarar rätt tidpunkt för din motor. Hitta tidpunkten markera vevaxeln remskiva och göra en krita prägel på det, liksom.

6 Starta motorn och låt den att uppnå normal driftstemperatur, vilket vanligtvis tar ungefär femton minuter. Kontrollera att den övre kylarslangen är varm om du är osäker, vilket indikerar driftstemperatur har uppnåtts.

7 Rikta timing ljus på krita märken du gjort på tidsindikatorn och vevaxeln remskiva och tryck på avtryckaren. Justera timingen som beskrivs i en automatisk reparationshandbok för din bil om de två krita märken inte rada upp när avtryckaren trycks ned. Fortsätt att göra justeringar och kontrollera timing med ljuset tills de två varumärkena radas upp.

8 Stäng av tändningslåset. Koppla bort timing ljus från motorn i omvänd ordning och stäng huven.