Hur man byter oljetråget packning i en Chevy Corvette

September 27

Om du märker en pöl av olja under motorn i din Chevy Corvette, kan det vara en indikation på en utsliten oljetråget packningen. Ändra en Corvette oljetråget packning är inte en enkel uppgift, men om du har erfarenhet inom mekanik, kanske du kan göra det själv. Här är hur du byter ut oljetråget packningen i 1986-1996 modell Corvette.

Instruktioner

1 Koppla bort den negativa batterikabeln. Lyft den främre änden av Corvette med en domkraft, säkra den på en pallbock, och blockera bakhjulen. Krypa under fordonet avlägsna avtappningspluggen på botten av oljetråget.

2 Låt oljan rinna ut i en hink, och när den har, sätt tillbaka avtappningspluggen bulten. Frånkoppla kraftöverföringen svalare linjer från svänghjulskåpan och anslut ledningarna för att undvika kontaminering.

3 Haka katalysatorn rörklämmor från avgasröret och grenröret. Koppla ledningarna på starter och starter bultar och starter. Ta bort oljefiltret och oljekylaren adapter. Om du inte redan har tagit bort svänghjulskåpan, ta bort det nu.

4 Haka oljekylaren ledningen från oljetråget, och om din Corvette är utrustad med en sensor sköld, ta bort det nu. Ta bort tvärbalken hängslen, front. Lossa oljetråget bultar, och skriva ner storleken och placeringen av var och en, så att du kan sätta tillbaka dem korrekt när du installerar oljetråget.

5 Ta bort oljetråget och torka med en ren trasa. Torka skarvytan med lösningsmedel. Applicera en liten bit av tätningsmedel på hörnen av oljetråget och fäst den nya packningen. Sätt tillbaka oljetråget och dra åt skruvarna enligt specifikationerna.

6 Sätt tillbaka främre tvärbalken hängslen och sensorskärmen, svänghjulskåpan, stänkskyddet. Byt ut starter, ledningar, och start stag. Fäst oljekylaren adapator, och ett nytt oljefilter. Fäst katalysator, rörhållare och avgasgrenrör.

7 Sätt tillbaka negativa batterikabeln. Fyll vevhuset med ny olja och kontrollera med mätstickan att vara säker på att du har lagt till rätt mängd. Häll den gamla oljan i en tom mjölkkartong och kasta den på ett garage eller på din stadsdel för riskavfall.