Hur storlek fälgar

February 11

Hur storlek fälgar


Om bilen har en skadad kant, måste du byta ut den. Att köpa en ny kant är dyrt, men junkyards är ofta källor för billigare begagnade delar. Valet handlar om pengar och hur mycket du skulle vara villig att spendera. Du måste se till att fälgen du köper är exakt samma storlek som den du ersätter. Att köpa en ny är enkel: bara ge din nuvarande fälgdiameter till säljaren. Om du väljer skroten vägen, men kan du hitta storleken på en kant genom att titta på dess storlek frimärken.

Instruktioner

1 Bestämma antalet delar som utgör kanten. Om en fälg har två delar, måste du titta på två olika platser för storleks frimärken. Om kanten har tre delar, då du kommer att behöva leta på tre ställen.

2 Undersök fälgen och leta efter måtten stämplat på metallen, som innefattar tal med bokstaven "X" mellan dem. Till exempel: 20 X 7,0.

3 Titta på fälgen sida ring, om fälgen har en. Det bör finnas ett antal stämplat på sidan ringen, föregås av storleken på fälgen. Till exempel: 20 x 7,0 till 7,5.

4 Titta på låsringen. Denna tredje del av fälgen bör ha tidigare två storlekar tryckt på det, liksom. Det kommer att finnas en tredje numret som finns, vilket är låsringen storlek. Till exempel: 20 x 7,0 till 7,5 - 8,0.

5 Jämför dessa dimensioner till fälgstorlekar för din bil och se till att de är en exakt matchning.

Tips

  • Om du inte har erfarenhet eller de rätta verktygen för att montera ett däck på en fälg, är det bäst att lämna det till en professionell mekaniker.
  • Du kan hitta en fälgdiameter av genom att titta på däckstorlek på däckets sidovägg, såsom P205 / 60R15. Den "R15" är en storlek fälgdiameter, som är mer användbart för att hitta navkapsel är rätt storlek, men inte att hitta den exakta storleken av en ersättnings fälgen.