Vilka är de olika typer av batterier?

December 29

Vilka är de olika typer av batterier?


Eftersom tekniken fortsätter att växa och nya produkter utvecklas, det finns ökande behov av batterier för att driva många olika enheter. Från telefoner och kameror till ditt barns favoritleksak, eller till och med morfars hörapparat, alla behöver batterier. Men inte varje batteri är densamma. Inte nog med att de varierar i storlek och spänning, men också när det gäller de material som de är gjorda.

storleks~~POS=TRUNC

Olika prylar kräver olika nivåer av spänning. Till exempel behöver en videokamera en större och mer kraftfulla batteriet än fjärrkontrollen. Många batterier som makt större enheter såsom mobiltelefoner, bärbara datorer och andra liknande anordningar kan kopplas in och laddas. Mindre enheter, under tiden, oftast kräver att du byta batterier när de dör.

vanliga typer

Dubbla A, Triple A, C och D-batterier är några av de mest använda typerna av batterier. Många är alkaliska batterier, och när de får slut på juice, de är inte längre något bra. De laddningsbara versioner av AA och AAA-batterier är gjorda av nickel-metallhydrid. Medan de uppladdningsbara batterierna kan kosta mer förskott, i det långa loppet kan spara pengar.

Uppladdningsbara batterier

Vilka är de olika typer av batterier?

Laddningsbara batterier används ofta i bärbara datorer och mobiltelefoner.

Nickel-metallhydrid och litiumbatterier bära de största mängder energi och är vanligtvis uppladdningsbara batterier som används för bärbara datorer, kameror och mobiltelefoner. Inte bara kan denna typ av batteri kopplas in och laddas, men det kan också hålla laddningen längre än "kasta bort" batterier.

Zink-luftbatterier

Zinkluftbatterier använder syre för att producera energi, och därför innehåller mindre lagringsutrymme, så att de kan göras mycket lätt och liten. Och medan zink-luftbatterier inte kan driva stora enheter, erbjuder de ett stadigt flöde av energi, vilket gör dem bra för användning i hörapparater och andra små apparater.

silver~~POS=TRUNC oxid~~POS=HEADCOMP

Silveroxidbatterier liknar andra i storlek. Den silveroxid ger dem möjlighet att lagra mer energi. De levererar samma låga, men stadig belopp som zink-luftbatterier göra. De är bra för användning i klockor och andra små enheter, såsom räknemaskiner.

Spänning och Livslängd

Med varierande typer av batterier kommer olika spänningar och genomsnittliga livslängd. Litium, i genomsnitt, levererar den högsta spänningen, medan alkaliska batterier har den längsta livslängd. Din storlek preferens avgör till stor del vilken typ bäst passar dina behov.