Hur man byter skivbromsar bak i en Saturn VUE

December 23

Bakre skivbromsar är inte ett vanligt fynd i en Saturn VUE. Trumbromsar är vanligen effektivt för små personbilar. Men om din Saturn Vue är en av de få med skivbromsar bak, läs vidare för att lära sig att ersätta dem.

Instruktioner

1 Töm ungefär hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Använd en spruta eller sug pistol för att suga bromsvätskan och tömma den i en godkänd sluten behållare.

2 Lyft den bakre delen av Saturn VUE från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar för att förhindra den från att tippa. Håll smådjur och barn ut ur området när du byter de bakre skivbromsar.

3 Ta bakdäcken från Saturn VUE. Lossa lug nötter med en momentnyckel och ta bort hjulet och däckenhet. Sätt fast muttrarna till navet för att förhindra rotorn från att glida av.

4 Komprimera bromsok 1mm med en stor C-klämma. Ta bort C-klämman och uppsättning är åt sidan för senare användning. Fäst den platta sidan av bromsok styrstift med en skiftnyckel och ta bort bromsok styrpinnbultar. Ta bromsok från monteringskonsolen och fäst den på ramen med mekanisk tråd.

5 Ta ut bromsbeläggen följt av bromsbeläggens hållarna. Rengör hårdvara som kommer i kontakt med bromsbelägg för att avlägsna skräp och korrosion med bromsdelar renare. Inspektera bromsok styrstift och stövlar för skador och byt ut vid behov.

6 Dra tillbaka pistongen hela vägen in i borrningen med en rörtång. Smörj områdena monteringskonsolen som kontaktar bromsbeläggen med en hög temperatur silikonsmörjmedel. Montera bromsbelägg och bromsbelägg hållare till bromsok fästet.

7 Släpp kolven från den mekaniska tråd och placera den över skivbromsbeläggen. Byt ut bromsok styrpinnbultar och vridmomentet till 25 ft. Ib Byt hjul och däck montering och sänka VUE till marken.