Hur att ställa upp motorn för 2001 Toyota Camry

October 26

Hur att ställa upp motorn för 2001 Toyota Camry


Tuning Camry motor är ett underhållsförfarande steg-för-steg som är ganska enkel. De mest populära Camry motorn är 2,4 liter, 4 cylindrar. Den har en lutande motorkonstruktion som är mycket tillgänglig för en melodi upp. Flera artiklar har förändrats om Camry motorn genom åren, men inte den grundläggande designen. Motor trimning har varit ganska konstant för alla årsmodeller, med undantag för det senaste tillskottet av en direkt spole tändning.

Instruktioner

1 Ta bort tändkablarna och tändstift. Läsa in kontakterna så de tas bort från varje cylinder. Leta efter nedsmutsning, oljespotting eller överdriven kol uppbyggd. Jämföra kontakterna till varandra. De bör vara enhetligt utseende och slitage. Om man är annorlunda, cylindern som ansluter representerar kan behöva ytterligare reparationer och en melodi upp kan inte lösa problemet.

2 Installera nya tändstift och kablar. Inspektera varje ny plugg och notera om det finns en signifikant skillnad i elektrodgapet mellan dem. Moderna pluggar görs med snäva specifikationer och ingen justering gap skulle vara nödvändigt. Om det finns en stor skillnad, se till gapet specifikationer - som vanligtvis kan hittas på en etikett appliceras på undersidan av huven - och göra de nödvändiga justeringen.

3 Applicera antikärvningsmedel till tändstiftet trådar och installera dem. Applicera boot utsläpp till varje kabeln boot och installera ledningarna. Gör detta en i taget för att undvika tråd mix-up.

De nyare modellerna kommer att ha fyra individuella tändspolar monterade på ventilkåpan. Dessa hålls på plats av bultar. Ta bort skruvarna och dra spolen. Lyft rakt upp och tändstiftskontakten, fäst till spolen, kommer att komma ut också. Byt ut tändstift, lägga till uppstarts utsläpp till kontaktdon och installera slingorna.

4 Byt ut luftfiltret. Lossa övre luftfilterhuset och ställ den åt sidan. Ta bort luftfiltret. Spraya insidan av huset med en aerosol dammsug och torka höljet med en butik trasa. Installera det nya luftfiltret.

5 Byt bränslefilter. Koppla bort batteriet för att undvika oavsiktliga gnistor och eld. Leta upp bränslefiltret, traditionellt monterad nära eller på förarsidan brandvägg. Placera butiks trasor under filtret. Filtret är under press, och gas kommer att fly när matarledningen bultarna lossas.

Lossa skruvarna och ta bort dem. Ta bort filtret monteringsbultarna. Ställ det gamla filtret åt sidan och installera det nya filtret. De övre och nedre slangar kräver två kopparpackningar vardera. Montera nya packningar och montera de övre och nedre bränsleledningen bultar.

Tips

  • Skyddsglasögon vid byte av bränslefiltret.