Hur att dölja Speaker Wire med trägolv

May 24

Hur att dölja Speaker Wire med trägolv


Dra ledningar till de bakre högtalarna i en hemmabiosystemet är alltid en riskabla affären. Trägolv eliminera det är utan tvekan det enklaste alternativet: fiske tråden under mattan. Men det betyder inte att du inte kan njuta av både trägolv och hemmabio i samma rum, ska du bara behöva anställa olika strategier.

Instruktioner

1 Försiktigt köra en rakkniv eller brukskniv längs där toppen av formnings möter väggen för att skära färgen tätning.

2 Ta bort basen lister från väggen (s) där du planerar att köra högtalarkabeln. Börjar vid den första tappen av profilen försiktigt shimmy slutet av spett mellan formning och gips och försiktigt dra tillbaka för att separera form från väggen. Flytta över till nästa stud och upprepa tills du kan dra hela bit gjutning bort från väggen. Var försiktig så att inte knäcka gjutning.

3 Lagra gjutningen ur vägen, så att det inte blir trampa på eller bruten.

4 Ser vid kanten av golvet där den möter väggen. Hårda golv har ofta ett utrymme mellan kanten på plankorna och väggen, vilket gör golvet för att expandera. Ett alternativ skulle vara att köra tråden i detta utrymme, förutsatt att det är tillräckligt stor, och sedan täcka upp det med gjutning. Om golvet är nytt, kan det emellertid expandera och skada ledningar.

5 Om du kör tråden längs kanten på golvet inte är möjligt, skapa en kanal i väggen bakom listen där du kan köra tråden genom. Om du inte vill göra jobbet själv, kan du hitta gjutning eller kanaler som gjorts speciellt för att köra högtalarkabeln.

6 Skär en liten kanal i väggen. Skär inte hela vägen genom väggen styrelsen så du inte träffar något inne i väggen, och se till att inte skära ovanför höjden av gjutningen. Gör en ytlig kanal med din Gips såg eller kniv.

7 Notch reglarna så att du kan köra trådarna rakt förbi dem. Använda en såg eller mejsel för att skära en liten skåra i botten av tappen utmed banan för din tråd.

8 Kör tråden genom din Gips eller formkanalen.

9 Installera metallspikplåtar runt din tråd på var och en av tapparna för att förhindra spikar från att tränga in i kabeln.

10 Sätt tillbaka lister på väggen med efterbehandling naglar.

11 Upprepa steg 1 till 6 för någon annan gjutning som är i vägen för din högtalarkabeln.

Tips

  • Undvika krympning av tråden i hörnen. Håll det rundade för bästa prestanda.
  • Andra metoder för ledningar med lövträd inkluderar användning av platt, målas ledningar direkt på väggen eller bottenplatta, kör tråden genom väggarna och ledningarna genom en källare eller vinds under eller över ljudrummet.