DIY Home Audio Subwoofer

November 24

Oavsett om du är en audiofil och vill få den fulla effekten av de tympani trummor i Beethovens 9: e symfoni eller en filmfantast som gillar att känna ben-skärande explosioner i en actionfilm, gör en subwoofer ett utmärkt komplement till ditt hem stereo . Du kan köpa en från en elektronikaffär eller, om du är typen gör-det-själv, att bygga ett är lättare än du kanske tror.

Selection högtalare

En bra subwoofer ska ha en frekvensåtergivning av från 20 till 100 Hz. Om du kommer till besväret att bygga din egen enhet, är en minsta högtalarstorlek på 10 inches rekommenderas.

Större högtalare kommer att flytta mer luft och därmed ge mer sonic punsch. Avvägningen med större högtalare, är dock en ökad svarstid. Detta innebär att snabbt upprepade basgångar kan muddied eller klippas.

En annan faktor när man väljer en högtalare är storleken på inneslutningen behöver och finns i eller i närheten av din nöjescentrum utrymme.

Port eller inte Port

En subwoofer flyttar en hel del luft. Med membranet högtalaren fungerar som en kolv att trycka och dra luften framför och bakom högtalaren, en port sänkning av omslutande skåp tillåter subwoofern att resa fritt, producerar större volym med lägre effektförbrukning.

Nackdelen med portning skåpet levereras med ökat resande potential membranhögtalaren. Ökat resande innebär också ökad återhämtningstid. Detta, återigen, kan orsaka leriga eller missade anteckningar på en snabb brand basgång.

En trimmad-port hölje är helt enkelt en låda med en port som har dimensionerat för att erbjuda en kompromiss mellan de två ytterligheterna.

Skåp Material och Entreprenad

En subwoofer skåp kommer att ta en stor del av vibrationer under sin livstid. De material som du väljer bör kunna stå upp mot skakning med en minimal risk för skador. Möbel grad 3/4-tums plywood är ett bra val för skåp. Det är tung nog att stå emot år av vibrerande utan skador och bör ha mycket få hålrum mellan skikten som skulle kunna skapa skallror mellan skikten.

Alla leder i högtalarhöljet ska säkras med en hög kvalitet lim och skruvar. Spikar bör inte användas i högtalarlådor eftersom de har en tendens att lossna med långvarig vibration.

Vid utformningen av inneslutningen, kom ihåg att en viss mängd ljud genereras av själva inneslutningen. Upp till en punkt, kommer en större skåp producera mer ljud. Inte strypa en 18-tums högtalare genom att montera den i en 20-tums-square skåp.

Färdigställande

Sand och avsluta din inhägnad innan montering av högtalar och plintar. Efterbehandling alla träbearbetning innan montering av elektroniken minskar risken för skador och håller skåpet tillräckligt lätt att manövrera lätt i butiken.