Hur man köper en ny bil i Indien

March 9

Hur man köper en ny bil i Indien


Du befinner dig i Indien och är redo att köpa en ny bil. Processen kan verka överväldigande om du är osäker på processen. De flesta nya bilhandlare i Indien kommer att specialisera sig på en särskild biltillverkaren.

Instruktioner

1 Ställ en budget, inklusive hur mycket av en handpenning du kommer att kunna lägga ner. Välj sedan vilken typ av bil som bäst passar dina behov och budget. Du kan räkna med att betala någonstans mellan två lakhs (ca $ 4500 i september 2010) för en mindre fordon till så mycket som 50 lakhs (ca $ 110.000) för en lyxbil.

2 Välj din bil och uppgraderingar. Majoriteten av bilhandlare i Indien kräver inte ett möte. Återförsäljare kommer oftast har en grundläggande utbud av bilar tillgängliga för bara provkörning. När du har gjort ditt val av fordon att köpa, välja alternativ och uppgraderingar. Till exempel, om du vill uppgradera tyget val av tyg till läder, kommer återförsäljaravtalet representant justera ordningen och pris.

3 Ordna din finansiering. De flesta återförsäljare kommer att ge finansieringsalternativ för dig. Du ger identifiering pappersarbete, bevis på pågående anställning och bevis på bostad.

4 Logga inköps dokument och sedan vänta på leverans. Detta kan ta upp till en månad, men är vanligen ca 10 dagar. Du kan avtala att det förs direkt till återförsäljare eller till ditt hem. Vid leverans, provköra den och inspektera bilen för att se till att det är precis vad du har beställt.

Din bil kommer att anlända med blommor och band över den för att fira ditt nya inköp. Återförsäljaravtalet anställda kommer att ordna en "pooja" eller bön välsignelse för din bil alltid förblir säkra. Detta är en valfri men vanligt förekommande.

Tips

  • Var noga med att kontrollera din lokala tidning för speciella återförsäljaravtal försäljning och rabatter.