Hur att hitta där ett telefonnummer kommer från

August 18

Om du inte känner igen det senaste numret som ringde telefonen, kan du ta reda på varifrån och från vem det kom. Det kan vara en fördel att veta vem du ringer innan du returnerar ett missat samtal. I själva verket kan du välja att inte återlämna samtal alls. Lite forskning kan hindra dig från att återvända ett samtal till en person eller plats som du inte vet.

Instruktioner

1 Ange numret i din mobiltelefon. När du har lagt numret i och tryck på den gröna knappen för att ringa det, namnet på den person som den tillhör visas på skärmen (om numret finns i din katalog). Efter att ha tryckt på den gröna knappen för att ringa upp numret och letar efter ett namn för att visa, tryck på den röda knappen för att stoppa samtalet från att ansluta och att förhindra att du drabbas av anslutningsavgifter.

2 Begränsa möjligheter. Riktnumret av samtalet kommer att berätta region eller stad varifrån samtalet kom. Detta kommer att ge dig en ledtråd till vem som ringde dig, eftersom du vet om du har några vänner eller kontakter i området och som de kan vara. Kontrollera i din personliga telefon eller adressbok för att bekräfta dina gissningar.

3 Titta numret upp på en online omvänd telefonkatalogen. Du kommer förmodligen hitta en anständig gratistjänst för fasta nummer, men kommer antagligen behöva betala för en tjänst som ger information om mobilnummer. Med dessa tjänster anger okänt antal i en sökruta och vänta på namn och adress på den som ringer att visa.

Tips

  • Håll en bra gratis fast omvänd telefonkatalogen webbplats i dina bokmärken för snabb åtkomst. Också hålla din personliga telefon eller adressbok up-to-date så att du kan kontrollera numren mot kontakter.
  • Fri omvänd antal platser kan samla in information som du anger att sälja till företag marknadsföring. Webbplatser som hävdar att ge information till mobilnummer är ofta bedrägerier och kanske inte ge dig den information du behöver.