Felsökning en RCA RS2652

May 9

Din RCA RS2625 stereo kan spela CD-skivor och radio i hög ljudkvalitet. Ibland saker kan gå fel med systemet: Det kan inte slå på en CD kan hoppa, kan inget ljud utfärda tillbaka eller radiomottagningen kan vara dålig. Trots detta, felsökning dessa och andra frågor är inte svårt. Börja med en praktisk lista för att göra din RCA stereoanläggning diagnos lättare.

Instruktioner

1 Kontrollera att strömsladden är ordentligt ansluten till vägguttaget om systemet inte startar. Om det är säkert, koppla ur enheten, vänta en minut, och sedan anslut den. Om systemet fortfarande inte startar, prova en annan vägguttag.

2 Rengör CD du försöker spela med en mjuk, ren trasa om den hoppar. Torka duken inåt för att utåt för att dra dammet ut och bort från centrum av skivan. Flytta högtalarna minst 3 feet från varandra. Placera huvudenheten på en annan yta.

3 Öka volyminställningen om du inte hör något ljud. Kontrollera att mute funktionen är avstängd. Kontrollera högtalarkablarna och kontrollera varje är ordentligt ansluten till huvudenheten. Kontrollera tuner och CD-funktioner: Om "CD" knappen trycks på fjärrkontrollen kommer tunerfunktionen inaktiveras tills "Tuner" knappen trycks och vice versa.

4 Tryck på "Tuner" om CD-spelaren inte fungerar eller byta skiva när du trycker på knappen "Disc Skip". Tryck på "CD" eller "Disc Skip" knappen igen för att försöka aktivera önskad funktion.

5 Flytta antennen tills stereon avger en klarare ljud om du hör dålig radiomottagning. Stäng av närbelägna dammsugare, lysrör, mikrovågsugn och hårtork. Dessa apparater kan störa radiomottagning.

6 Kontrollera att CD-skivan du vill höra är placerad med etikettsidan uppåt i facket om skivan inte kommer att spela. Kontrollera att "Paus" inte trycks och "CD" knappen trycks in. Försök med en annan skiva för att bekräfta att problemet ligger hos skivan eller med något annat.

7 Närma sig systemet om fjärrkontrollen inte kommer att fungera. Byt båda batterierna i fjärrkontrollen efter en månads användning. Ta bort objekt som hindrar den direkta vägen mellan systemets infraröda signalen och fjärrkontrollen.

Tips

  • Kontrollera att MP3 / WMA-skiva har en enda mappstruktur om uppspelningssekvensen inte är i ordning. Sånger och mappar från nivå 1 kommer att spelas innan nivå 2, och så vidare.
  • Elektriska stötar kan uppstå om strömkontakten inte är korrekt insatt i ett vägguttag. Stickkontakten har ett brett blad på ena änden. För att förhindra allvarliga skador, anpassa den till samma storlek platsen på vägguttaget.