Hur man byter bränsleinjektorerna i en 1995 Chevrolet 350

August 31

Chevrolet senast använde spjällhuset insprutningssystem för sina 350 kubik-tums V8-motorer 1995. Systemen är i grunden förgasare med två bränsleinjektorer i toppen. Spridarna kan antingen stick stängt och levererar för lite bränsle i motorn, eller gå på motsatt sätt och injicerar för mycket, vilket orsakar dålig gas körsträcka och ojämn tomgång. Fastställande av problemet kräver att ta ut den felaktiga injektorn eller injektorer och ersätta dem med nya, vilket bör ta en timme eller så för att göra.

Instruktioner

1 Ta bort bensinlocket från bensintanken. Pop huven och ta bort vingmuttern på luftfiltret med händerna. Lyft luftfiltret av motorn och ställ in den på sidan.

2 Lokalisera injektorer ovanpå spjällhuset. Tryck in klippen på sidan av den elektriska anslutningen på injektorn eller injektorer du vill ta bort med handen, och sedan lyfta anslutning av injektorn.

3 Placera en nylon bändjärn mellan injektorn och spjällhuset och försiktigt bända injektorn ur spjällhuset. Ta bort den lilla gummi O-ringen och brickan vid basen av injektorn också.

4 Coat ersättnings O-ringen med ett tunt lager av den automatiska transmissionsolja. Sätt O-ringen och brickan i samma ordning som de var ursprungligen. Tryck injektorn i spjällhuset och tryck sedan den elektriska anslutningen på injektorn.

5 Sätt tillbaka luftfiltret och bensinlocket.

Tips

  • Rök aldrig eller ha en öppen eld i närheten när du & # 039; re arbetar med bränslesystem av ett fordon. Om du gör det riskerar du att orsaka en brand och skada sig själv och bilen.