Hur man byter en Insprutare i en Nissan Pathfinder

June 10

Nissan Pathfinder blandar bränsle och luft under tryck med en bränsleinsprutare. Förgasare tidigare utfört denna funktion passivt men var obsolet genom bränsleinjektorer i slutet av 1980-talet. En bränsleinsprutare programmerbara firmware gör det möjligt att hantera olika bränslen. En bränsleinsprutare består av enbart munstycket och ventilen; det krävs fortfarande pumpen att trycksätta bränslet.

Instruktioner

1 Bestäm vilken bränsleinsprutnings din Nissan Pathfinder kommer att behöva. Detta beror inte bara på märke och modell, men även motorns storlek. Modeller tillverkade 1986-1995 kan ha en 2.4L, 3.0L eller 2.7L dieselmotorer. Modeller byggda 1996-2004 har 3.3L, 3.5L eller 2.7L turbodieselmotorer. Modeller tillverkade efter 2004 kan ha en 2.5L turbo, 4.0L eller 5,6L motor.

2 Avlasta bränsle systemtrycket och lossa insugsgrenrörets kollektor med en hylsnyckel. Ta bort bränslerören från bränslefördelningsröret i följande ordning: höger fram, vänster bak höger och vänster bak.

3 Expandera och ta bort klämmorna från bränsleinsprutarna och tryck försiktigt spridarna av bränslerören. Kasta de gamla O-ringarna.

4 Smörj de nya O-ringarna med en tunn beläggning av ren motorolja. Placera clipsen i spåren på bränsleinjektorerna och rikta låsclipset utskärningar med bränsleinsprutnings utskotten. Infoga bränsleinsprutarna rakt in i bränslerören och säkerställa de bränslerörs utsprången är i ingrepp med bränsleinsprutaren utsprången.

5 Använd en momentnyckel för att dra åt bränsleskena bultar i två steg. Spänn med momentnyckel till mellan 84 och 96 inchpounds första, och sedan vridmoment dem till mellan 16 och 19 foot pounds. Slutföra installationen genom att vända borttagningsproceduren.