Hur man tar bort kroppen Trim på äldre bilar

September 18

När det gäller bilar, ingenting sticker ut lika mycket som kroppen trim. Body trim kan göra eller bryta ett fordons utseende. Få trim i toppskick typiskt innebär att ta bort det från fordonet, uträtning några bucklor eller ojämnheter och har trimåter kromat eller polerat. Problemet är att trim är ofta svårt att ta bort utan att skada det värre än det redan är. Lyckligtvis finns det ett enkelt svar.

Instruktioner

1 Parkera fordonet på en plan och jämn yta. Dra åt parkeringsbromsen.

2 Förbered trim bort. Köra en remsa av maskeringstejp på fordonet längs kanten av allt av trim som du vill ta bort. Detta kommer att skydda mot repor färgen på kroppen panelen som du drar verktyget under trim.

3 Ta bort trim. Använd lämpligt verktyg för den typ av trim du tar bort (trim borttagningsverktyg är märkta för sitt avsedda ändamål, till exempel dörr gjutning, dörrkanten eller fönsterfoder). Slip verktyget under kanten av trim och sakta glida den längs med trim tills du känner att verktygs kontakta en trimklämman. Lyft verktyget försiktigt samtidigt som du vickar att frigöra klämman. När klippet dyker gratis, skjut verktyget fram till nästa klipp och upprepa processen tills trim tas bort. Observera att en del trim hålls på plats med skruvar. Om så är fallet, använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna och ta bort trim pjäs.

Tips

  • Gå långsamt för att undvika skador är svåra att finna trim.
  • Använd aldrig våld för att ta bort en trim bit. Om klippet vägrar att släppa, försöka attackera det från en annan vinkel.