Hur man tar bort motorn från en 2005 VW Bug

April 8

Hur man tar bort motorn från en 2005 VW Bug


2005 VW Bug representerade en ny generation av modellen, med en frontmonterad motor istället för bakmonterade enheter i tidigare fordon. Förfarandet för avlägsnande av motorn från 2005 Bug förblir emellertid densamma. Processen kan ta minst tre timmar för att åstadkomma genom en erfaren mekaniker.

Instruktioner

1 Dra åt parkeringsbromsen och säkra hjulen med klossar. Sätta fordonet i neutralläge. Koppla båda batterikablarna med hjälp av en skiftnyckel.

2 Ta bort skruvarna som håller kylaren på plats med en hylsnyckel uppsättning. Placera en hink under radiatorn. Ta bort kylarlocket och nedre kylarslangen. Använd en skruvmejsel för att lossa slangklämma. Låt kylarvätska för att tömma in i skopan.

3 Demontera övre kylarslangen med en skruvmejsel set. Lyft kylaren upp och ut ur fordonet.

4 Ta bort två bultar på motorblocket med hjälp av en hylsnyckel. Var noga med att välja två punkter på motorblocket som ser stark. Sätta en tung kedja, där bultarna var och refasten med bultarna med hjälp av en hylsnyckel.

5 Hitta där överföringen fäster motorn och ta bort skruvarna med en hylsnyckel. Hitta de motorfästen på den övre och nedre sidan av motorn. Ta bort skruvarna som håller fästen på plats med hjälp av en hylsnyckel. Motorn är nu fri från ramen.

6 Ta ett foto av motorn. Koppla alla kablar från kabelnätet. Fotot kommer att hjälpa dig att komma ihåg hur man sätter ihop den igen senare.

7 Positionera motorn hissa intill motorrummet. Placera kedjan över lyften krok och pumpa upp lite tills motorn startar bara att komma upp.

8 Flytta motorn fram och tillbaka med en kofot medan anassistant uttagen upp motorn. Detta kommer att hjälpa motorn att släppa från facket.

9 Flytta motorn klart från fordonet.