1998 5.7L: insugningsrör Vridmoment specifikation

March 12

1998 5.7L: insugningsrör Vridmoment specifikation


GM introducerade sin Vortec motorer, varav 5,7-liters är en medlem, 1988. Dessa motorer skapar en virvel inuti motorns förbränningskammare, vilket resulterar i en bättre luft och bränsleblandning. Tillverkare som specifikationer för sina komponenter, såsom vridmoment specifikationer som uttrycks i foot-pounds.

insugningsrör

Inloppsrör är ansvariga för att fördela jämnt en förbränningsblandning eller luft till var och en inloppsport i motorns cylinderhuvuden. Detta är nödvändigt för att maximera motorns effektivitet och prestanda. Insugningsröret fungerar också som ett fäste för spjällhuset, förgasare, bränsleinsprutning, och andra motorkomponenter. När grenröret ansluter till dessa delar, bultarna har specifika krav vridmoment.

Vridmoment

"Torque" avser den kraft som krävs för att rotera ett objekt, i detta fall en mutter eller en bult, runt en axel eller svänga. Tänk på det som en twist. För att säkerställa motorstabiliteten måste motorbultarna dras åt eller bult till en viss vikt specifikation enligt tillverkarens riktlinjer.

Specifikationer

Detta motorns förgasare bultarna till insugningsröret med 7,5 foot-pounds av vridmoment. Motorns temperaturgivare bultarna till insugningsröret med 20 foot-pounds. Ansluter insugningsröret till cylinderhuvudet med 33 foot-pounds av vridmoment. Termostathuset ansluter till insugsgrenröret med 30 foot-pounds av vridmoment.