Gemensam bil Varningslampor

March 6

Gemensam bil Varningslampor


Från tid till annan, kanske du märker ljus visas på bilens instrumentbräda som vanligen inte närvarande. Om någon särskild ljus förblir tänd längre än några sekunder, det försöker fästa uppmärksamheten på någon komponent av fordonet som inte kan arbeta på rätt sätt. Bekanta dig med de vanligaste "varningslampor" är en bra idé.

Bränsle

När du kör, kommer du förmodligen att övervaka bränslemätare för att se till att du har tillräckligt bensin i tanken. Beroende på märke och modell av bilen och huruvida detta mätare är digitala men det kan vara svårt att avgöra exakt hur mycket tid du har kvar innan du behöver tanka. Om du kör och ett ljus i form av en bensinpump visas på instrumentpanelen, betyder det att du riskerar att få slut på bränsle. Du bör inte panik - i de flesta fall kan du gå 30 till 40 miles längre - men du bör komma till en tankningsstation så snart som möjligt. För att förhindra en kris i fall du är på en motorväg utan bensinstationer, kanske du vill hålla ett extra burk gas i bagageutrymmet.

Kolla motorn

Formad som en bilens motor, är det passande namnet "Check Engine" light en av bilens vanligaste varningslampor - men också en av de mest vaga. I själva verket kan detta ljus visas för en anledning så enkelt som din tanklocket inte skruvas på tätt nog. Om detta ljus visas, bör du först dra åt tanklocket, sedan vända bilen igen och se om detta är fortfarande fallet. Om det är, måste du ta bilen till en reparation specialist så att han kan diagnostisera problemet - enligt RepairPal.com, detta betyder i allmänhet läckande eller på annat sätt felaktiga bränsleledningar.

Låg batterinivå

Precis som i fallet med någon elektrisk produkt eller utrustning, driver bilen med hjälp av en avgift från ett batteri. Det borde inte komma som någon överraskning, då, att ha låg eller ingen batterieffekttrollformler problem för din bil. Hur denna varning presenterar sig beror - vissa instrumentpaneler visar formen av ett batteri, medan andra kommer att visa ordet "Battery" själv - men du bör få din bil till en verkstad så snart som möjligt om de ljusspel, särskilt om det gör det medan du kör. Om du inte gör det riskerar du bilen inte startar nästa gång du komma in i den - och en potentiellt dyr fiberkabel. Förutom en defekt batteri, kan detta ljus tyda på ett problem med din generator, apparaten som överför laddning från batteriet till bilens starter.