Hur man installerar en syresensor i 4.3L Chevy Truck

March 15

Det finns vanligtvis två syresensorer i 4,3 liters motor avgassystemet på en Chevrolet lastbil. En är "uppströms" sensor placerad på förarsidan Y-rör nära grenröret och den andra "nedströms" sensor som är belägen halvvägs ned passagerarsidan nära den katalytiska omvandlaren. Att köpa en direktpassning ersättningsgivare skulle starkt. Det är inte mycket dyrare och det kommer att spara tid och ansträngning kämpar för att koppla om de universella eftermarknaden sensorer.

Instruktioner

Hur man installerar en syresensor i 4.3L Chevy Truck

1 Kör Chevy lastbil upp på bilen ramper på en plan yta och placera den i växel eller park. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen. Placera ett hjul chock bakom en av de bakre hjulen.

2 Ta dina verktyg, sätta på skyddsglasögon, och krypa under lastbilen på en ranka om du har en.

3 Lokalisera sensorn du ändrar. Den främre ett ligger på förarsidan upp nära grenröret och skruvas in i Y-rör. Den bakre en är belägen på passagerarsidan, ner strax före katalysatorn.

4 Följ syresensorns kabeln till kontakten uttaget. Koppla sensorkabeln från selen kontakten. Tryck in klippet låset med skruvmejsel och separera pluggar.

5 Placera syresensorns tråden i skåran på sidan av syresensorns uttaget och placera spärr på slutet av uttaget. Försök att ta bort syresensorn. Om det är envist fast, ta bort hylsan och spärr och tända facklan. Värm röret området kring givaren upp, men inte värma upp sensorn också. När röret området är bra och varma (körsbärsröd) avlägsna sensorn. Om du var tvungen att använda brännaren för att extrahera sensorn, låta röret området svalna innan du fortsätter.

6 Skruva den nya sensorn för hand. Du kommer att notera att den nya sensorn har ett tunt lager av antikärv smörjmedel på det. Torka inte av detta. Det kommer att hjälpa för framtida demontering och montering. Dra tätt med Ratchet och uttag, men inte för hårt sensorn. Du vill inte att gängorna på sensorn.

7 Anslut sensorn tillbaka i selen kontakten. Ta bort verktygen och krypa ut från under lastbilen.

8 Ta bort hjulet chock, släpper parkeringsbromsen och köra ner från ramperna.

Tips

  • Det kan ta flera miles av normal drift för att återställa "service motorn snart" ljus som utlöstes av syresensorn till att börja med. Om efter 100 miles eller så, är ljuset fortfarande på, har datorn åter skannas.