Hur att rengöra en Bakprojektion TV-skärm och Mirror

October 26

Hur att rengöra en Bakprojektion TV-skärm och Mirror


Du kanske tror att det enda som behöver rengöras på bakprojektions-TV är den främre skärmen. Andra komponenter kan bli smutsig och påverkar bildkvaliteten. Dessa komponenter behöver rengöras, samt; om än mycket, mycket noga.

Instruktioner

1 Koppla ur TV: n från elnätet före rengöring.

2 Rengör frontskärmen genom att spruta glasrengöringsmedel på en trasa och försiktigt torka av skärmen. Spraya inte rengöringsmedel direkt på skärmen. Vätskan kan rinna ned på skärmen och bakom ramen som håller den på plats. Du kan skada elektroniska komponenter eller orsaka spånskiva / fiberboard ram att svälla och varp.

3 Ta bort alla kablar och ledningar från baksidan av TV: n. Ta bort fiberboard locket från baksidan av TV: n. När du tar bort fiberboard locket, kommer du förmodligen att märka de viktigaste elektroniska kretsarna som omfattas av ett tjockt lager av damm. Rengör inte dessa komponenter ännu; du vill arbeta uppifrån och ner.

4 Titta över de viktigaste elektroniska kretskort. Du bör kunna se spegeln används för att reflektera bilden från färgpistoler till den främre skärmen. Om det finns en horisontell fiberboard lock som döljer spegeln ur sikte, ta bort det nu.

5 Använd den statiska dammvippa för att försiktigt rengöra spegeln. Spränga eventuellt kvarvarande damm med tryckluft. Undvik att använda rengöringsmedel för glas som du förmodligen lämna ränder på spegeln. (Det är inte som någon har haft sina fingrar på spegeln eftersom du köpte TV ... du bara försöker att ta bort damm.)

6 Titta på framsidan av TV: n bakom de viktigaste elektroniska kretsarna, och rengör de tre glaslinser ovanpå färgpistoler med statisk dammvippa.

7 Rengör försiktigt de viktigaste elektroniska kretskort med dammtrasa, mjuk borste, tryckluft och dammsugare stav. Var noga med att inte koppla några kablar eller slå de elektroniska komponenterna.

8 Ersätta fiberplattan (er). Anslut dina komponenter tillbaka in i baksidan av projektions-TV. Anslut din TV i uttaget och slå på den för att se bilden förbättras sedan rengöring.

Tips

  • Om du känner att din spegel är fortfarande smutsig kan du använda fönsterputs på det; Det borde inte vara nödvändigt, dock.