Sony CMT-CQ1 Felsökning

March 31

Sony CMT-CQ1 Felsökning


Sony CMT-CQ1 är en micro hi-fi komponentsystem som kombinerar funktionaliteten hos en radio och CD-spelare i en enda enhet, som drivs via fjärrkontroll. Om du stöter på svårigheter med att få systemet att fungera, kan några enkla felsökningstips hjälper dig att hitta och åtgärda det underliggande problemet.

grundläggande felsökning

En enkel första steg att ta när du försöker att diagnostisera ett problem med din CMT-CQ1 hi-fi-system är att bekräfta att alla de olika kabelanslutningar är säkra. Spåra kablarna som leder från var och en av de olika systemkomponenter och se till att det inte finns några brott eller frays i raden. Försök att koppla ur varje komponent från sin utsedd hamn, sedan återansluta dem att bekräfta att allt är i sin ordning. Om ändarna av antennkabeln är sliten eller inte passar hela vägen in antennportarna, använd en kabelskalare att skära bort lite mer av plasthöljet.

Om fjärrkontrollen upphör att fungera, försöka ersätta de installerade batterierna med en ny uppsättning. Om detta inte löser problemet, kontrollera att du har en klar siktlinje till systemets sensor (beläget i centrum av den primära enheten). Lysrör kan också störa fjärrkontrollens signal; stänga sådana lampor och se om det löser problemet.

CD spelare

Om du stöter på ett problem med systemets CD-spelare, är den skyldige ofta CD själv, och inte systemet. Sprickor och fläckar på ytan av skivan kommer att påverka spelarens förmåga att läsa den information som lagras på skivan och kan förhindra att enheten fungerar helt och hållet. Använd en ren, luddfri trasa för att torka bort smuts eller skräp som samlats på skivan; Du kan också använda vatten, men undvik att använda rengöringsmedel som inte är speciellt konstruerade för användning med CD-skivor, eftersom de kan etsa skivans yta. Se till att skivan har torkat helt innan du sätter in den i spelaren.
CMT-CQ1 CD-spelare är endast avsedd för användning tillsammans med standardstorlek CD-skivor. Försök inte att använda några underligt formade skivor, eftersom det kan gå sönder eller på annat sätt skada insidan av CD-spelaren.

Radio Tuner

Du kan förhindra många potentiella problem med CMT-CQ1 s radio genom korrekt placering och positionering av antennenheterna. Minimera eventuella signalstörningar genom att placera antennerna från högtalarkablarna och andra elektriska apparater. Försök att justera inte bara läget, utan också orienteringen av antennerna, eftersom det kan ge bättre resultat. Om allt annat misslyckas, kan du hitta bättre resultat genom att köpa en annan antenn som lovar större mottagning.