Vad är en iPhone App?

September 1

Vad är en iPhone App?


En iPhone app eller ett program, är en tredje part program för att köras specifikt på Apples iPhone. iPhone apps sälja via Apples App Store, som är en del av iTunes Music Store, tillgänglig via iTunes mediaspelare. De flesta iPhone apps är kompatibla med en iPod Touch, men mer blir exklusivt för iPhone och iPad tablett. Innan värld av program, var personliga datorprogram köpt och fått från återförsäljare. Sedan starten 2008 har Apples App Store utökas från 500 till mer än 350.000 program, från och med dagen för denna skrift

typer

iPhoneapps är tillgängliga i en mängd olika kategorier, såsom spel, nyheter, produktivitet och musik. Du kan köpa och ladda ner dem direkt till en iPhone eller en persondator, där de senare kan överföras till smartphone. Traditionellt mest sålda iPhone apps är från kategorin spel. Du får tillgång till och köra program via telefonens skärmgränssnitt, som till stor del är berörings aktiveras och kontrolleras. Medan Apple gjort många iPhone apps för att underhålla och informera konsumenterna, vissa program ger stöd för enhetens inbyggda funktioner, såsom iBooks-programmet som ger tillgång till elektroniska böcker.

specifics

Till skillnad från iTunes musikfiler, gör iPhone apps inte på andra smartphone eller surfplatta hårdvara. Beroende på komplikation av deras program, ansökan storlek varierar, men är sällan större än 20 MB. En mängd andra företag och privatpersoner, göra, sälja och distribuera applikationer, inklusive Newtoy Inc., Fossil Software, Halfbrick Studios och Andreas Illiger. Ibland är uppdateringar görs tillgängliga för iPhone apps. Till exempel kommer skaparna av Angry Birds Rio app producera episod uppdateringar under 2011 och kommer att meddela när dessa uppdateringar finns tillgängliga via deras Twitter sida.

spel~~POS=TRUNC Apps

Angry Birds Rio, den mest sålda iPhone app vid tidpunkten för denna skrift, kretsar kring filmen "Rio" och de ursprungliga Angry Birds appen släpptes under 2009. Syftet med Angry Birds Rio är för den ursprungliga Angry Birds tecken, som har kidnappats och förts till Rio de Janeiro för att spara Blu och Jewel, ett par aror från filmen. Andra toppsäljande spel appar för iPhone inkluderar Tiny Wings, Fruit Ninja och Cut the Rope.

Icke-Game Apps

iPhone apps är inte bara för skojs skull - till exempel har Appzilla två appen ett brett utbud av funktioner, såsom en streckkodsläsare, en lysdiod ficklampa, en walkie talkie och en polis scanner. Kameran + iPhone app innehåller funktioner som förbättrar smartphone inbyggda kamerans funktioner, såsom en bild stablizer, beskärning kapacitet och en 6x digital zoom. Den MotionX GPS-appen gör att iPhone att fungera som en navigeringsenhet med en mängd funktioner, inklusive levande trafikflödet kartor, röstkommandon med gatunamn och en magnetisk kompass.