Hur får jag en begagnad bil historia?

November 15

Att köpa en begagnad bil kan vara en chansning, särskilt om du inte förstår bilens historia. Fordon historia rapporter innehåller information såsom antalet ägare, tidigare olyckor, skador och inspektion historia. Du kan få information med hjälp av ett fordonsidentifieringsnummer (VIN-nummer), som amerikanska National Highway Traffic Safety Administration (USDOT) har krävt av alla fordon sedan början av 1980-talet. Med detta nummer, kommer du att kunna lära sig mer om bilen för att avgöra om det är värt att köpa.

Bil historiska databaser

Till forskning bilens historia, måste du skaffa Vehicle Identification Number (VIN). Denna 17-teckennummer kan hittas på förarsidan dörrpanelen. Efter att ha fått detta nummer, kan du besöka en online-bil historia databas för att beställa en bil historia rapport eller göra en fri sökning som kan berätta om fordonet har varit i några olyckor. Detaljerade rapporter från dessa platser inkluderar fördjupad information om tidigare försäljning, förändringar titel, olyckor, skador och kontroll information för en avgift. Carfax och Autocheck är två online-företag som arbetar med både statliga och federala myndigheter att sammanställa information om ett fordon.

National Insurance Crime Bureau

Gratis information om ett fordons historia, göra en snabb sökning på National Insurance Crime Bureau webbplats. Den här webbplatsen innehåller information om fordonsförsäkringsbedrägeri, om fordonet har någonsin rapporterats stulen eller om fordonet har någonsin ansetts vara en bärgning fordon (fordon som har varit i en allvarlig olycka och anses osäkert att köra). För att komma åt denna databas, behöver du VIN-nummer av fordonet.

National Motor Vehicle Titel Information Systems Database

Motorfordons Titel Information Systems Database kan du söka med hjälp av statliga fordonsposter för att lära sig mer om ett fordons historia (ingen avgift behövs). Försäkringsbedrägeri, stulen egendom eller andra bedrägerier rapporteras till databasen. Du kan också läsa om fordonet titel har "branded", vilket betyder titeln innehåller information såsom "översvämning", "bärgning" eller "skräp". Fordon märkta som bärgning eller skräp kan ha uppgick i en olycka och som tidigare såldes till en skräp eller bärgning gård. Fordon med översvämnings etiketter har drabbats av inre eller yttre översvämningsskador. Rapporterade Vägmätaravläsningar (från statliga inspektioner och utsläppsprov) tillhandahålls också.

Tillförlitlighet av fordonsrapporter

Även om fordons rapporter är oftast korrekt, kan dessa rapporter inte omfatta all aktuell information. Till exempel kan en titel från en stat som är registrerade i ett nytt tillstånd ta några veckor som ska spelas in på en rapport. Erhålla flera fordon historia rapporter från olika myndigheter och jämföra dem är det bästa sättet att se till att du köper ett pålitligt fordon. Innan du köper ett begagnat fordon från en privat säljare eller återförsäljare, ta en provtur, be om ett VIN-nummer och har det kontrollerade fordonet av din mekaniker att säkerställa att du får en bra affär.