Hur man tar bort en överföring i en lastbil

August 3

Hur man tar bort en överföring i en lastbil


Ta bort din sändning är sällan nödvändigt för underhåll, men du kan hitta dig själv med att extrahera den för att ersätta den. Att ta ut en sändning kan vara skrämmande och rekommenderas inte för någon utan mekanisk erfarenhet. Ett betydande problem är den styrka som krävs för att ta bort den. Uppgiften är inte omöjligt, men, och i några få steg, kan du få det ur ramen av din lastbil. Använd alltid skyddsglasögon när du arbetar på transmissionen och sätta stoppklossar bakom hjulen. Kontrollera regelbundet för att säkerställa uttagen är alla stabila.

Instruktioner

1 Jack upp din lastbilens front. Höjden bör vara tillräckligt för att dra transmissionen ur från under den främre änden av fordonet. När det är på rätt höjd och stabil, jack upp bakändan.

2 Frånkoppla kraftöverföringen svalare linjer. Försegla anslutningspunkten av linjen med tyg så att ingenting kommer in i linje.

3 Ta bort transmissionens kabelnät och flytta kabeln.

4 Använd uttaget inställd på att skruva drivaxeln från differentialen. Drivaxeln är fäst till motorn med två U-bultar, som kan skruvas med en skiftnyckel. Koppla hastighetsmätaren kabeln och övergången koppling.

5 Placera domkraften under transmissionstråget. En butik trasa skall sättas in mellan pannan och domkraften huvudet för att skydda pannan. Pannan är en silver, fyrkantig föremål beläget mot den främre av transmissionen.

6 Unbolt överföring mount. Använd socket inställd på även unbolt transmissionshjulkåpa. Transmissionen kan också säkras genom en tvärbalk, som bör kopplas bort samt.

7 Dra transmissionen ur höljet med en kofot om nödvändigt. Använd domkraften för att sänka det långsamt till marken.