Vad är orsakerna till Leaky Wheel cylindrar?

October 21

Om bromsarna läcka vätska, kan resultaten vara dödlig. Av denna anledning är det absolut nödvändigt att bromsarna vara 100 procent läckagefria och fungerar vid alla tidpunkter. Hjul cylindrar, finns inuti trumbromsar, är mycket exakta anordningar tillverkade med tättslutande delar som är avsedda att hålla vätska. När du trycker på bromspedalen, sänder det vätska ner till hjulcylindrarna, driver interna kolvar ut som aktiverar bromsarna. När en hjulcylinder läcker, är något definitivt fel. Att förstå de potentiella orsakerna till läckande hjulcylindrar är det första steget i att korrigera en potentiellt farlig situation.

intern Korrosion

Intern korrosion är den främsta boven av läckande hjulcylindrar. Bromsvätska, av naturen, är hygroskopisk - vilket betyder att det absorberar vatten. Om fluiden inte ändras under flera år, fukten i vätskan stiger till avsevärda nivåer. Fukten i sin tur bidrar till intern rostande, som äter bort på cylinderloppet, lämnar hål. Dessa hål tillåter fluid att läcka förbi kolvarna och ut till omgivningen.

dåligt handlag

När bromsarna blödde efter arbetet utförs måste bleeder nipplarna stängas hela vägen och dras åt ordentligt enligt rekommenderad inställning tillverkarens vridmoment. Blödning är en process för att avlägsna all luft från systemet. Om personen blöder bromsarna inte sätta rätt momentinställning på bleeder nipplar, kommer de att vibrera loss över tiden. När detta händer, vätska läcker ut från luftningsområdet. Misstänkt lossade luftningsbröstvårtor om du hade hjulcylindrarna ersättas men inom ett år samma hjulcylinder börjar läcka igen.

Sliten Kolvtätningar

Kolvtätningar kommer så småningom att slitas ut på grund av ålder. Tätningarna är gjorda av en förening av gummi, och med tiden, blir de spröda. När detta händer, kan de spricka och låta läcka förbi kolvarna.