Hur fixar Cracked Glasfiber i en sportbil

August 28

Hur fixar Cracked Glasfiber i en sportbil


Flera typer av sportbilar, inklusive Corvette, har karosseri gjord av glasfiber. Glasfiber är ett starkt material, men kan utveckla sprickor och hål. För att avgöra om glasfiber har en spricka eller ett hål som inte syns, tryck på den och lyssna på ljudet den gör. Om det låter tråkigt i stället för snäva, är det skadat. Detta är vanligt, men det måste repareras så snart som möjligt för att undvika mer omfattande reparationer. Det är enkelt att fixa glasfiber sprickor själv utan att betala för dyra reparationer på bilverkstad.

Instruktioner

1 Rengör spruckna området av glasfiber med tvålvatten och en trasa.

2 Vidga sprickan med kvarnen för att exponera hela sprickan. Detta kommer att visa dig exakt vad som behöver repareras, och det kommer att ge laminatet en större yta att följa. Torka området med en fuktig trasa.

3 Använda de-vaxning lösningsmedel på den yttre kanten av sprickan. Ta bort vaxet skapar ett starkare band när glasfiber harts appliceras.

4 Fyll sprickan med epoxi glasfiber harts, med hjälp av verktyg för att sprida den. Vara säker på sprickan är helt fylld och i nivå med ytan av bilen. Vänta fyra timmar innan du fortsätter.

5 Applicera gelcoat över glasfiber harts och låta det torka.

6 Sand den reparerade spricka tills den är slät och med karossen. Polish vid behov.

Tips

  • Reparera glasfiber i ett väl ventilerat utrymme.