Hur man målar inre delarna av en bil

May 15

Att veta hur man målar inre delarna av en bil kan vara användbar för några olika situationer. Du kanske vill måla de inre delarna för att få en mer anpassad utseende för din bil. Du kan måla allt en färg så att allt stämmer, eller gå riktigt anpassade och måla olika delar olika färger. Målning inre delar kan också bidra till att täcka gamla inre delar som har blekts eller repade. Lär dig att måla inre delarna av en bil och städa upp eller anpassa din bil idag.

Instruktioner

1 Ta inre delar som ska målas, om möjligt. Om delarna inte kan tas bort, använd maskeringstejp och papper för att täcka omgivande områden. Använd ett gammalt lakan för att täcka säten.

2 Tvätta de delar som ska målas. Skrubba dem med tvål, vatten och en grå nötning pad. Detta tar bort smuts, damm och eventuell skydds rengöringsmedel som används i det förflutna. Rengöringsmedel som Armor All orsakar färgen att skala och flaga. Tvålen och skrap pad scrubs städare och lämna en matt yta. Se till att alla av den yta som skall målas är tråkig och inte blanka. Upprepa tvätt och skrubb så många gånger som det behövs. Låt området torka helt.

3 Applicera tre eller fyra lager primer med ljus, även stroke. Primern omfattar alla små repor eller defekter och gör det möjligt att måla för att fästa bättre till del. Låt primern torka helt mellan rockar.

4 Spray fyra eller fem lager färg med ljus, även stroke. Färgen är tunn och vattnig, så använd mycket lätta drag för att förhindra körs i färgen. Använda flera tunna lager ger ett mycket bättre resultat än att använda färre tunga rockar. Låt varje lager torka innan ett nytt skikt.

Tips

  • Målning inre delar i varmt och torrt väder kommer att resultera i bättre bindning av färgen. Målning i vått eller kallt väder kan leda till att färgen inte torkar helt.
  • Spraya inte färg eller primer utan att bära en ansikts mask.Keep alla dörrar öppna för ventilation, även när bär ett ansikte mask.Don't blanka yta färger på områden som instrumentbrädan. Ljus och solen skina på dessa områden och kan orsaka ljuspunkter som kan suddar ut förarens sikt.