Hur man ställa in surroundljudet i ett rum

April 19

Hur man ställa in surroundljudet i ett rum


Surroundljud kan lägga till punch till en hemmabio område för att titta på filmer och tv-program, eller det kan ge skarpa och kraftfullt ljud om du bara vill lyssna på musik eller atmosfär. Ställ upp för surroundljud kan variera från ganska grundläggande till ganska extravaganta för dem som har mycket pengar att spendera på sin hemmabio.

Instruktioner

1 Förbereda rummet. Välj ett rum som har några dörrar och fönster som möjligt. Trägolv kan göra surroundljud verkar hårda, så täcker golven med mattor eller matta. Placera gardiner eller persienner på alla fönster om du tänker för detta utrymme för att vara en hemmabio av slag, så att du kan göra det mörkt.

2 Köpa utrustning. Om du tänker för detta område att vara en hemmabio, behöver du en TV eller projektor. Men för bara surroundljud, innefattar en typisk konfiguration fem högtalare och en subwoofer. Köpa högtalare med högre ohm-enheter, som åtta. Ju lägre ohm betyg, desto mer el behövs för att generera samma volym.

3 Ställ upp rummet. Högtalare gör bäst när de är monterade på en vägg eller på stativ något över öronhöjd. Om du vill ha en mullrande effekt, placera subwoofern bakom sittgrupp eller mot en vägg. Mottagare bör kvittning av sig med massor av utrymme, eftersom de tenderar att generera mest värme. Sidohögtalare bör sättas åt sidan och bakom soffan eller huvudsakliga sittgrupp. De två främre högtalare ska vara detsamma avstånd från mittkanalen, omkring 12 fot från varandra.

Tips

  • Välj högtalare med lämplig effekt för ditt rum. Se till att högtalarna stämmer eller är nära ditt mottagarens watt per kanal rating. Välj en mottagare som levererar minst 100 kontinuerlig (snarare än topp) watt per kanal. Du behöver ledningar och kablar för att ansluta allt. Gå för kablar som är väl skyddade.
  • En fjärrkontroll kan hjälpa dig att arbeta med din surroundljud utrustning, speciellt om du arbetar också med annan elektronik såsom en TV, DVD-spelare eller projektor. Se till att alla dina kontakter med ledningar, kablar och utrustning sitter bekvämt och säkert. När du testar systemet, prov från soffan eller centrala sittgrupp där du är mest sannolikt att lyssna på ljud. Du vill att systemet ska låta bäst när du sitter i detta område.
  • Om volymen är för högt, kommer det inte att låta korrekt. Du kommer att behöva konfigurera högtalarna. Du kan göra detta genom örat, eller med en ljudnivåmätare.