Vad är CVT-växellåda?

April 20

Tekniken förändras ständigt, och variator (CVT) är ett exempel på en sådan utveckling (ett avancemang som erbjuder en slående skillnad från fordonstekniken tidigare generationer). CVT är ett vanligt inslag i den växande hybrid marknaden.

Identifiering

Förkortningen CVT avser en kontinuerligt variabel transmission. De redskap med en CVT-växellåda är helt olika från de hos en traditionell automatisk eller standardväxellåda. I denna mening, innehåller inte samma form av "fast-växel" inställning som andra sändningar använder typiskt.

Funktioner

I stället för en permanent uppsättning av kugghjul (identifierad som en fyrväxlad eller fem-växlad transmission), härleder CVT dess funktion från remskivor och remmar som utökar antalet växel-förhållanden som möjligt. En CVT-växellåda ger motorn att producera mer makt och upprätthålla den under en längre tidsperiod. Detta är en anledning till varför en CVT är ofta i hybridfordon som försöker skapa kraft på nya sätt.

fördelar

Den främsta fördelen med en CVT, annat än maktfråga, är det sätt som det känns. För många fordonsförare kan växling med traditionella växellådor känner grov eller alltför avbryts. En CVT övergångar mellan växlarna så snabbt och effektivt att föraren känner sällan dessa effekter.