Hur man bygger Heavy Equipment Radiatorer

May 24

Hur man bygger Heavy Equipment Radiatorer


Tung utrustning kylsystem medvetet konstruerade med möjlighet att byggas flera gånger innan de ersätts, till skillnad från traditionella auto radiatorsystem. Starkare material, inklusive mässing och koppar, används vid montering så kylaren tål högre belastning. Medan professionella radiator butiker har maskiner och arbetskraft för att bygga om tung utrustning radiator snabbt och effektivt, kan vissa förare vill lära sig konsten att reparera sig själva för att spara pengar över kylarens liv.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna från radiatorn tankar med rätt storlek skiftnyckel. Skär några rostiga bultar fria från tankarna.

2 Sätt varje del av kylaren i en varm tank och lämnar för lämplig tid enligt de heta tank specifikationer för en komplett rengöring. Rengöra utsidan av kylaren med en stålborste.

3 Montera kylaren och tillsätt kylvätska. Håll utkik efter några synliga läckor.

4 Anslut radiatoranslutningar med proppar. Lägg tryckluft från en luftkompressor innan du ansluter den sista anslutningen.

5 Fyll en stor tydlig tank med vatten. Sätt kylaren i tanken och titta på luftbubblor. Identifiera ursprunget av bubblorna för att avgöra var de radiatorsystem läckor förekommer.

6 Byt läckande kylardelar med slutna komponenter från en skrotupplag eller lokal tung utrustning mekaniker. Testa systemet i vattenfylld tank efter reparationer för att bekräfta läckorna har slutat.

Tips

  • Använd koppar eller mässing delar för att ersätta radiator komponenter snarare än aluminium, vilket är mindre hållbara.
  • Bär alltid lämplig skyddsutrustning vid arbete med verktyg och tunga maskiner.