Så här ändrar Exhaust på en Jeep

May 18

Så här ändrar Exhaust på en Jeep


Historiskt sett är Jeep känd för att ha varit en av de första terrängfordon på frontlinjen i många krig. Tekniken som gjorde detta fordon en stjärnspelare på slagfältet gör det önskvärt för äventyrliga förare idag. Jeep 4,0-litersmotor och avgas paket kan leverera hastigheter lämpliga moderna motorvägar, men det kan också leverera vridmoment för att driva igenom svår terräng. Om denna legendariska drivlinan har en svaghet i konstruktion och material skulle det behöva vara 4,0-liters fabrik header och avgas paket. Ett stort antal ägare klagomål av läckande rubriker och grenrör bör varna dig att när du köper en begagnad Jeep bör du överväga dessa tips om hur man ändrar avgas på en Jeep.

Instruktioner

1 Kör fordonet på två fordons ramper och parkera det så att båda framdäcken sitter i mitten på toppen av varje fordon ramp. Lägg i parkeringsbromsen och placera block bakom bakhjulen innan börjar arbeta. Lyft huven och koppla bort pluskabeln från batteriet och säkra den bort från sin positiva inlägg.

2 Använd en skruvmejsel för att lossa luftslangen från spjällhuset. Dra röret fritt och flytta den bort från arbetsområdet. Koppla de två vakuumrör som kommer ut ur ventilkåpan och hålla dem med luftslang enheten. Tång och / eller en skruvmejsel fungerar bra tillsammans för att dra dessa slangar gratis.

3 Lossa och ta bort skruvarna som håller bränslefördelningsröret och bränsleledningen. Många bultar i jeep är metriska, liksom dessa bränsleskenbultar. När bultarna tas bort kan du justera placeringen av bränsleledningen och järnväg till en plats som är ur vägen av avgasgrenröret.

4 Koppla bort kablarna som går in och ut ur insugningsröret nära spjällhuset. Dessa kablar inkluderar gasvajern och solbränna tryck kabel. Modeller med farthållare inkluderar en kabel för det också. Flytta alla urkopplade utrustning till den bortre sidan av motorrummet. Bind tillbaka med plast bandklammor för att inte falla in i din arbetsplats.

5 Ta bort skyddskåpan på insidan av framhjulet och som är närmast avgasröret. Utan denna beskyddande, hjulhuset ger tillgång till huvudledningen och fästelement. Härifrån kommer att ta bort syresensorer som förs in i grenröret och samlingsröret. Flytta sensorerna till den bortre sidan av motorrummet och fortsätter.

6 Koppla samlingsröret från grenröret. Flytta till baksidan av katalysatorn och separera katalysatorn och samlingsröret från resten av avgas på baksidan av Jeep. Dra resten av avgas på sin plats genom att dra avgas hängare fri från den gamla avgassystem, sedan använda tigersåg att skära delar av avgaserna isär för enklare borttagning. klippa eller skada den gamla avgas galgar eftersom de kommer att användas för att hänga den nya katten tillbaka avgaserna aldrig.

7 Blötavgasgrenrör bultar i minst 20 minuter med penetrerande olja. Börja arbeta avgasgrenrör bultar lös. Lossa de som kommer gratis lätt och sedan fortsätta att arbeta de är svåra att ta bort dem med extra olja tills de är alla gratis. Med alla bultarna avlägsnas, börjar trycka på grenröret med en hammare tills den bryts loss från motorn. Dra fördelaren ur motorrummet och rengöra ytan på motorn där det nya grenröret kommer att gå.

8 Installera den nya grenröret med packningen sitter mellan motor och grenröret. Dra åt alla bultar ordentligt med hjälp av en momentnyckel inställd på 35 foot-pounds av tryck. Applicera antikärvmedel på de många dubbar för att möjliggöra enkel borttagning i framtiden. När den nya fördelaren är installerad kan du börja att återansluta samlingsröret, syresensorer, gasvajern, överföring tryck kabel och luftslang till sina ursprungliga platser med hjälp av noga med att dra åt kopplingen korrekt.

9 Häng och anslut en ny katt-back avgassystem med de ursprungliga avgas galgar och flänsen som låter det ansluta till den befintliga katalysatorn. Kör den nya avgasröret och placera den nya ljuddämparen på plats. Häng delarna med avgas galgar fabrik och dra ihop med som avgas remmar, därefter fast avgasröret till katalysatorn flänsen. Med alla bitar tillsammans har du ändrat avgaserna på en Jeep och kan förvänta sig bättre prestanda och ljud från en högkvalitativ avgasgrenrör och katt-back avgassystem uppgradering.

10 Anslut den positiva kabeln till batteriet och stäng huven. Kör bilen utanför fordons ramper och provköra den nya avgassystemet du har installerat. Räkna med att dra kopplingar och fästen igen efter provkörningen som sittplats alla dessa skruvar och muttrar ordentligt.

Tips

  • Skär avgas fri från avgas galgar och inte de galgar fria från bilen. Behåll original galgar "befintligt skick" så att den nya avgas kommer att ha en säker grund efter installation.Use olja för att smörja avgas galgar för att dra den gamla avgas fri från Jeep.Remove hela luftlådan och luftintagsröret om luften röret kan inte flyttas ur vägen.
  • LÅT BLI! Låt materialet faller in i motorn genom den exponerade spjällhus eller motorblocket. Täck alltid öppningar i motorn ovanför och nedanför arbetsområdet tills installationen eliminerar dessa situationer för att förhindra katastrofala inre skador efter installationen är klar.