Felsökning en CD-spelare som inte kommer att läsa en CD

March 1

Felsökning en CD-spelare som inte kommer att läsa en CD


Till synes slumpmässigt, kommer dator enheter inte ge tillgång till en CD-skiva som har filer på den. Enheter som nyligen hade drivrutinerna uppdateras, vilket förhindrar tillgång till information på en CD, kräver några felsökningssteg för att komma tillbaka till det normala.

Instruktioner

1 Ange systemkonfiguration i Windows genom att klicka på denna sekvens: ". Start, Kontrollpanelen, Prestanda och underhåll, System och hårdvara" Klicka på "Enhetshanteraren" och hitta den felande enheten under "CD- och DVD-ROM-spelare," markeras med ett brev. Detta kan också ha en fråga eller utropstecken bredvid det om operativsystemet identifierar också ett problem.

2 Dubbelklicka på enheten, klicka på fliken "Drivrutin" och instruera att rulla tillbaka föraren. Detta placerar enheten eventuellt i en tidigare fungerande tillstånd.

3 Klicka på enheten, och klicka på "Inaktivera". Uppföljning genom att aktivera enheten och starta om datorn.

4 Gå till supportsidan Microsoft och ange "CD eller DVD-enheten kan inte läsa eller skriva medier" i sökfältet. Klicka på den gröna rutan till höger för att starta felsöknings. Detta kommer potentiellt lösa mer än driv fråga liksom.

Tips

  • Se till att använda en kommersiell CD för att testa, med tanke på de variationer i prestanda från brännbara medier.