Hur man fixar en telefon med skärmen knäckt på insidan

May 17

En mobiltelefon skärm har i allmänhet två huvuddelar, den faktiska LCD och glaset. Glaset omfattar LCD, ger skydd mot oavsiktlig skada och ibland fungerar som en digitizer på telefoner pekskärm. Medan glaset kan vara lätt att ersätta många telefonmodeller, om telefonen har en spricka på LCD-skärmen kommer att reparera enheten kräver att du tar det nästan helt isär.

Instruktioner

1 Ta bort batteriluckan, batteriet och några kort, som SIM-kort eller SD-kort, från enheten.

2 Ta bort skruvarna från baksidan av enheten, tillsammans med skruvarna runt LCD, om din telefon är en flip-stil enhet. Den typ av skruvar varierar beroende på tillverkare och modell av telefonen, men kommer i allmänhet att vara antingen T4, T6 eller # 00 Phillips skruvar.

3 Bända huset utanför av enheten med din pry pinne. När du är säker på att alla skruvar är ute, bara sätta din pry pinne någonstans mellan två bit av bostäder, sedan flytta pinnen kring omkretsen av huset för att koppla klippen håller ihop bitarna. Fortsätt att ta bort delar av huset tills du är kvar med bara styrkortet och LCD, som sitter i hälften av sina respektive bostäder.

4 Koppla bort styrkortet från LCD-skärmen, och digitizer, om det behövs. På de flesta enheter, kommer du att hitta en kabel som löper från LCD till styrkortet. Lyft upp på kontakten för att koppla loss kabeln. Om du har en pekskärm enhet, måste du utföra samma uppgift på kabeln som går från glaset till styrkortet.

5 Bänd upp LCD för att ta bort den från sin bostad. På vissa enheter, kommer du också att bända glaset bort från LCD-skärmen. I dessa fall kommer med hjälp av värmepistol på glaset under cirka 30 sekunder lossa limmet tillräckligt för att separera glas. Observera att vissa enheter som iPhone, har glaset och LCD permanent tillsammans. När du får din ersättning LCD, titta och se om glaset ingår. Om det är, kan du hoppa över försöker bända isär glas och LCD-skärmen.

6 Placera spruckna LCD åt sidan och sätta din ersättare LCD på sin plats i huset. Sätt ihop apparaten genom att helt enkelt vända steg du tog för att få enheten isär.

Tips

  • Var noga med att jorda dig genom att röra vid något metallföremål precis innan du öppnar enheten. Detta hindrar dig från att släppa statisk elektricitet i styrkortet och förstöra enheten.
  • När du öppnar din mobiltelefon, alltid kör du risken att skada enheten, även om man hamnar fastställande det ursprungliga problemet.