Hur många bilder Kommer en 16MB SD-kort ut?

October 29

Hur många bilder Kommer en 16MB SD-kort ut?


Beroende på megapixel med en digital bild, kan en enda bild är för stor för att lagra på 16MB SD-kort. Även om en 16 MB SD-kort inte ger den perfekta lagringskapaciteten för en stor mängd bilder, det belopp som kan lagras varierar beroende på kameran och dess inställningar.

Bilder

Ett 16 MB SD-kort kommer endast att kunna hålla cirka 13 4MP JPEG-bilder. Den detaljerade och storlek bilder tagna med digitalkameror är beroende av megapixlar i bilden. Varje MP representerar en miljon pixlar, med en pixel är den minsta komponent som gör upp en digital bild. Kontrollera med kamerans tillverkare eller enhetens dokumentation för MP. Med SD-kort som finns i mycket större versioner, en 16 GB-kort, till exempel, kan hålla ungefär 11,444 4MP JPEG-bilder. Ungefär två 16MP JPEG-bilder kan lagras på ett 16MB SD-kort.

Minne

Megabyte och gigabyte är vanliga termer som används för att klassificera storleken på ett SD-kort, med en MB representerar en miljon byte av information, och en GB representerar 1,000MB. SD-kort är fördelade i en bred variation av lagringskapaciteten. De är vana med datorer, digitalkameror, smartphones och andra typer av elektroniska apparater som var och en har olika minneskrav. Bestäm syftet med din SD-kort, oavsett om det är att dela begränsade filer med vänner eller lagra en hel samling av mediefiler, innan han gick över en viss storlek. En 32GB SD-kort eller större bör erbjuda tillräckligt utrymme för en hel fotosamling som spänner över många olika händelser, medan ett 2GB SD-kort erbjuder tillräckligt för måttlig dela med vänner. Som tekniken går framåt, storleken på SD-kort och filerna de lagrar fortsätter att öka.

faktorer

Storleken på en bild tagen av digitalkameran bestäms av enhetens inställningar. Kameran kan ha möjlighet att ta bilder i flera olika format, så att du kan justera formatet för att passa dina behov. Okomprimerade eller RAW-bildfiler är bilder i högsta kvalitet format för kameran. Denna typ av format är vanligtvis onödigt för regelbunden användning och skapar största möjliga filer din digitalkamera kan göra. Din digitalkamera kan också låta dig justera mängden MP du vill ha bilder att vara.

lagrings Tips

Ett 16 MB SD-kort kommer inte att tillåta dig att lagra en stor mängd digitala bilder, oavsett kamerans inställningar. Optimera mängden minne som är tillgängligt för dig genom att ändra den digitala kamerans inställningar, i förekommande fall, till minsta möjliga bildstorlek med den högsta nivån av komprimering. Detta kommer att minska kvaliteten på bilden, men kan du lagra de bilder som möjligt. Komprimerade bilder vanligen lagras i JPEG-format. Köp ett SD-kort med mer lagringskapacitet om 16 MB kortet inte passar dina behov för digital fotografering.