Felsökning luftkonditioneringen i en Ford F-Series

July 22

Ibland problem luftkonditionering i en bil kan vara en enkel fix, även för dem av oss som inte vet någonting om bilar. Innan en kostsam och tidskrävande resa till återförsäljaren eller en mekaniker, ge felsökningen ett skott. Ta några enkla steg för att försöka fastställa problemet i din Ford F-series lastbil.

Instruktioner

1 Se om problemet är så enkelt som en säkring. Om temperaturkontroll på instrumentbrädan verkar fungera korrekt, men har ingen effekt på lufttemperaturen, då detta är sannolikt problemet. Säkringsdosan i en Ford F-series lastbil ligger nedanför och till vänster om ratten av bromsen. Ta bort säkringen panelen genom att vrida fäst moturs. Säkringen som behöver bytas ut är den röda nummer 10 säkring.

2 Ta en titt på kontrollpanelen om temperaturkontroll på instrumentbrädan inte fungerar och känns inte rätt. Först bända loss instrumentpanelen som omger radio, klocka, CD-spelare och temperaturkontroller. Skruva loss de fyra skruvarna som håller klimatkontroll montering. Ta bort hela enheten.

3 Lyssna efter fläktmotorn när motorn är igång. Justera luft från låg till hög och lyssna efter den åtföljande ökningen av buller från fläkten. Om du inte kan höra det, kan du behöva byta fläktmotorn eller bara fläktmotorn säkring. Denna säkring är grön nummer 107.

4 Hitta fläktmotorn i en F-serien lastbil genom att stötta huven på lastbilen. Fläktmotorn kommer att vara mot framsidan av fordonet. Det är lätt att nå, eftersom det är nära toppen. Den hade ett bälte fäst och är cylindrisk till formen med en fläkt ansluten. Kontrollera så att bältet är intakt och inte skadas, vilket är ett resultat av gemensamma slitage i ett fordon.