Hur man installerar en Avic D3 i en Dodge RAM

August 8

AVIC D3 är en dubbel-DIN bilstereo huvudenhet tillverkad av Pioneer Electronics. Dodge Ram stereo docka accepterar enkel DIN huvudenheter (2 inches med 7 inches) med en adapter, och de högre dubbel-DIN stereo med en installation krage. Du kan välja att ha den nya enheten installeras av en professionell bil ljud tekniker eller så kan du köpa de nödvändiga adaptrar och göra jobbet själv för en bråkdel av kostnaden.

Instruktioner

1 Höj Ram truckens huva och vrid skruven i slutet av den negativa batterikabeln klämma två hela varv med en skiftnyckel. Ta bort klämman från den negativa terminalen och ställ den åt sidan. Flytta till insidan av lastbilen.

2 Greppa den övre kanten av huvudpanelen panelen med båda händerna och dra bort den från instrumentbrädan. Använd en trim borttagningsverktyg om du inte kan få ett tillräckligt grepp för att lossa panelen. Dra panelen från instrumentbrädan och ställ den åt sidan.

3 Ta bort de två bultarna på vardera sidan av fabriken stereo docka med en 10 mm hylsa och enhet. Skjut däck från monterings dockan och koppla de två plast stereo ledningar kontakter från uttagen på baksidan av fabriken stereoanläggning. Koppla antennkabeln leder från baksidan av huvudenheten och ställ in stereo åt sidan.

4 Anslut den grå och svarta stereo ledningar kopplingar till kabelnätet adapter leder. Adaptern och ledningsanslutningar kan bara anslutas på ett sätt.

5 Skjut Pioneers stereo installations krage i instrumentpanelen stereo docka tills den låses på plats. Dra stereo ledningarna med kabelstammen adapter, samt antennkabeln genom kragen från baksidan av monterings dockan.

6 Anslut ledningsnätets adapterkabel kontakterna i uttagen på Pioneer däck baksida. Anslut antennkabeln leder till FM-antenningång på det nedre vänstra hörnet av stereons baksida.

7 Skjut AVIC D3 i stereoinstallations kragen tills den snäpper på plats inom Dodge Ram stereo docka. Placera huvudinstrumentpanelen tillbaka på lastbilens instrumentbrädan och tryck fast runt kanterna på panelen för att sätta tillbaka det på instrumentbrädan. Återgå till motorrummet.

8 Placera den negativa batterikabeln s klämma runt Ram truckens negativa batteripol. Dra åt bulten på klämman med nyckeln och stäng huven.