Hur man gör en Wet Mount objektglas

March 17

En våt mount slide är den vanligaste typen av glaspreparering för mikroskop arbete. Våt montera diabilder används för att visa levande organismer, samt flytande ämnen av alla slag. De används också för någon form av prov som måste hållas fuktiga. Om du arbetar med mikroskop eller planerar att starta, bör du lära dig hur man gör en våt mount objektglas.

Instruktioner

1 Använd en platt glasskiva för att förbereda en våt fäste. Glid bör vara ren och fri från damm eller andra fina partiklar.

2 Suga upp några droppar av din flytande prov i en medicin dropper.

3 Plocka upp en plan glasskiva med en hand, gripa den av ytterkanterna.

4 Placera en droppe av det flytande provet i medicin dropper ovanpå bilden. Se till droppen går på mittdelen av sliden.

5 Lägg ner medicinen pipett. Luta inte bilden i den andra handen medan du gör detta.

6 Använd din fria hand för att försiktigt plocka upp ett täckglas (de är mycket bräckliga). Ta tag i locket glida av ytterkanterna.

7 Placera locket glida ovanpå sliden, att se kanterna på täckglas matcha upp med kanterna på objektglaset. Tryck inte på omslaget halka.

8 Fortsätt att förstå bilden / täckglas kombination av ytterkanterna. Du bör hålla bilden som horisontell och jämn som möjligt, och placera den på visningsfacket på mikroskop.

Tips

  • De flesta våta monteringsobjektglas torka ut i ungefär en halvtimme.
  • Du kan göra det flytande provet i din våta mount objektglas håller längre genom att applicera ett tunt lager av vaselin på ytterkanterna av locket halka. Tryck mycket försiktigt i kanterna när du placerar locket glida ovanpå din bild. Detta skapar en tätning som kommer att hålla vätskan på objektglaset från att torka ut för snabbt. Vätska på objektglas med vaselin tätning varar vanligtvis en till två dagar.
  • Med bara rätt mängd vatten är nyckeln när du gör en våt mount objektglas. Om du inte använder tillräckligt med vatten, kommer vattnet inte stödja täckglaset, vilket kan leda till att täckglaset för att döda eventuella levande organismer i vattnet. Om du använder för mycket vatten, kommer täckglaset inte stanna på bilden.