Hur man skär en högtalarkonen

November 6

Hur man skär en högtalarkonen


När en talare har fysisk eller elektrisk skada, är reconing ett billigt alternativ till ersättning. Reconing kräver skärning och avlägsnande av kon och ytterligare högtalar delar, och följa monteringsanvisning medföljer reconing kit. Om du är händig med gemensamma verktyg och kan följa anvisningarna, kan en högtalare reconing projekt spara dina högtalare till minimal kostnad.

Instruktioner

1 Gå till högtalaren genom att ta bort frontgallret luckan. Vissa galler täcker är säkrade med skruvar, och en del måste man försiktigt bända med en skruvmejsel.

2 Ta bort högtalar från skåpet genom att skruva högtalaren montera skruvarna med en skruvmejsel.

3 Lyft försiktigt högtalaren ut ur skåpet och ta bort högtalarkablarna med en mild men fast drag. Om högtalarkablarna är fastlödda, tillämpa en uppvärmd lod järn till högtalaruttagen tills trådarna dra loss.

4 Spåra trådarna löper från högtalarterminalen till högtalarkonen och skär med tråd snippers så nära kon som möjligt, eftersom du kommer att behöva sätta tillbaka kablarna till den nya kon.

5 Ta bort den yttre högtalare packningen genom att bända loss den med en spatel eller färgskrapa.

6 Skär högtalarkonen runt utsidan omkrets högtalarkorg ram med en mattkniv. Detta område är en del av könen kallas högtalaren surround, och kan vara av kraftigt papper eller skummaterial.

7 Skär konen runt insidan omkretsen av högtalartalspolen dammskydd och lyft konen ut. Dammskyddet kallas ibland för en kupol, och är synlig direkt i centrum av högtalaren.

8 Skär duken röstspolen spindel runt dess omkrets och lyft den ur högtalarmagneten tillsammans med röstspolen.

9 Följ beredning och recone monteringssteg som medföljer reconing kit.

Tips

  • Framgångsrika reconing jobb börjar med en ren högtalare korgramen och inre magnet område. Ta bort alla lim, kon, surround och spindel materialrester noggrant för bästa resultat.
  • Var försiktig när du arbetar med allmännyttiga knivar för att förhindra nedskärningar.
  • Även om det är möjligt att återanvända vissa högtalardelar under en reconing jobb, många förstörs under demontering. Det är oftast mer kostnadseffektivt att köpa en komplett reconing kit som innehåller alla högtalar delar utom korgramen.