Hur fixar och reparera din egen Sony TV

January 21

Hur fixar och reparera din egen Sony TV


Sony är ett stort japanskt företag som producerar hemelektronik såsom digitala videokameror och TV-apparater, inklusive plasma och LCD HDTV modeller. Du kan reparera vissa problem med Sony TV själv genom att justera menyalternativ med fjärrkontrollen och kontrollera TV-anslutningar. Du bör konsultera instruktionsboken innan du försöker åtgärda ett problem med din Sony TV. Handboken kommer att ge specifik information, såsom betydelsen av LED varningsljus. Om problemen kvarstår, söka hjälp av en kvalificerad repair, eftersom det kan vara ett allvarligt tekniskt fel med TV: n.

Instruktioner

1 Byter kanal på din Sony-TV med den inbyggda tunern (inte kabelbox mottagarens tuner) om en knakande ljud hörs när du byter kanal. Den knakande ljud kan tyda på ett fel med kabelbox. Justera inställningen utgång till 1080i på din kabelbox, och välja PCM (pulskodsmodulering) på ljudskärmen, enligt anvisningarna på Sonys webbplats.

2 Stäng av Sony-TV med hjälp av huvudströmbrytaren på TV (inte fjärrkontrollen), om du märker en blinkande röd lysdiod längst ned på enheten. Den röda varningslampan innebär ett tekniskt fel med din Sony TV. Koppla din TV, vänta 60 sekunder och anslut. Återställ TV: n till dess ursprungliga fabriksinställningar genom att hålla ner "Reset" -knappen på fjärrkontrollen. En fabriksåterställning kommer vanligtvis åtgärda felet, enligt Sonys supporthemsida.

3 Byter kanal på TV: n om en "Ingen signal" visas på skärmen, eftersom du kan vara på en kanal som är för närvarande inaktiv. Undersök koaxialkabeln på baksidan av din Sony set, se till att det sitter fast i "RF" portal. Om du har en spelkonsol eller DVD-spelare som är ansluten till din Sony-TV, se till att kablarna är ordentligt monterad på rätt uttag om "Ingen signal" visas. Dessa kablar är ofta färgkodade för HDMI-enheter som spelkonsoler. Byt till en annan DVD eller spel för att avgöra om felet är med skivan, snarare än TV: n.

4 Tryck på "Mute" på Sony fjärrkontrollen om du inte kan höra något ljud från TV: n. Du kan ha av misstag aktiverat "mute" -knappen. Koppla bort eventuella hörlurar som lämnades ansluten till din Sony-TV, eftersom dessa kommer att förhindra externt ljud. Tryck på menyknappen på din Sony fjärrkontroll, och välj ljud från menyerna på skärmen, om du fortfarande har inget ljud. Kontrollera att "Modular Television inställningar" väljs som antingen "Main" eller "Stereo". Kontrollera att högtalarbalansen är centralt in mellan vänster och höger högtalare, som ljud kan hämmas om det skickas till endast en högtalare.