Hur vill kolla Parallellstagändar

September 7

Tie länkhuvuden är en förlängning av styrväxel som ansluter till knoge framhjulen. Säkerställa slips länkhuvuden har någon fri-play i dem är lätt att göra och viktigt att säkerhetsnormerna i varje fordon. Om en dragstång änden separerar från dess anslutning till knoge eller kontrollarmen, kommer styrning av fordonet blir nästan omöjligt.

Instruktioner

1 Använd en hiss med bilen i neutral växel och med tändningsnyckeln i tillbehöret läge för att se till att rattstången är i det olåsta läget. På fordon med automatlåda är detta en given med fordonet i neutralläge. Men de flesta vanliga överförings fordon i neutral ändå tillåta dig att vrida nyckeln till läge "off", som kommer att låsa rattstången. Det bästa sättet att leta efter glapp i dragstångsändar eller andra front end delar är att ha rattstången olåst för att tillåta fri rörlighet av hjulet.

Medan vissa fordon kan kontrolleras min helt enkelt lyfta en sida i taget, det finns många stadsjeepar och lastbilar som har flera front komponenter som skulle göra kontroll svårare om inte hela främre delen av fordonet upphängd. Om en bil hissen inte är tillgänglig, placera fordonet så att om det finns en visuell vinkling på parkeringen ytan kommer bakhjulen inse det. Chock en eller båda bakhjulen, placera fordonet i neutralläge och lämna tändningsnyckeln i "tillbehör" läge.

2 Använd sido rocker / nypa panel bakom framdäcket som en lyftögla, eller placera domkraft under "A" arm samma sida du försöker att höja. Lyft fordonet med domkraft tillräckligt hög för att placera jack står under den på ett säkert ställe. När en domkraft är säker på en sida, gå till den andra sidan och upprepa proceduren så att båda framdäcken är förhöjda och fordonet är säker. Du vill inte att utföra denna tjänst med ett fordon i neutralläge på en brant klass. Den plattare parkeringsplatsen, skulle säkrare inspektionsprocessen vara.

3 Flytta framhjulen. Placera händerna på däcket på 9 och klockan 3 positioner, flytta däcket och tillbaka snabbt. En ordentligt åtdragna front ger inga tecken på överskjutande rörelse och bör ge dig känslan av hela hjulet rör sig fram och tillbaka tätt till navet. Om det finns en rörelse, be en vän eller partner för att fastställa där rörelsen kommer ifrån. Det kan finnas många ställen att överskott rörelse i en främre ände kan komma från. Tie länkhuvuden är lättast att kontrollera. Generellt, om det är rörelse i yttre styrstag slut, kommer du att se den i rörelse nära bollen där är sätter sig i knoge kontrollgruppen. Överskott rörelse det kommer att kräva ersättning av yttre styrstag. När det gäller rörelse på den inre dragstång, placera din hand på att medan din hjälpare går däcket i samma rörelse som beskrivits ovan. Bestämma hur överdriven rörelsen är, om någon, för ett inre styrstaget. Vissa fordon kommer att avge en liten rörelse i kuggstångsstyrning. Vissa fordon kommer att ha vad som känns som överrörelse, men har Pitman armar och drivna armar som också kommer att behöva kontrolleras. Dessa komponenter bör endast tillåta sida till sida rörelse.

4 Ta lite tid och se till att den nedre kulleden rör sig inte. Placera händerna på däcket vid 12 och 06:00 och försöka flytta upp och ner. Många fordon har numera hjullager navsystem och det bör finnas absolut ingen fri-play som helst. Om det finns och den nedre kulleden inte rör sig i knoge, är chansen att det finns rörelser i lagret. Vissa bakhjulsdrivna fordon har betydelse sittande rotor och detta kan justeras för att dra åt glapp i ett lager; dock, är en liten rörelse i denna typ av applikation i allmänhet OK.

Tips

  • Skaffa en reparationshandbok för din bil på delar butiken och avgöra om någon ersättning för fri-play i den främre änden komponenterna är acceptabla. När det gäller att knyta länkhuvuden, det finns väldigt lite utrymme i acceptabel rörelse, eftersom det är en viktig del som fäster styrspindeln på däcket. Ersättande av en främre komponent, såsom en yttre eller inre bunden stav slut, en kulled, en pitman är eller odriven arm, alltid ska ha en inriktning tjänst som utförs på den för att se till att fordonet är korrekt inställd. Detta kommer att säkerställa att fordonet inte upplever överdrivet däckslitage efter byte av den misslyckade delen.
  • Var försiktig när du placerar domkraft under fordonet för lyftpunkterna för att inte ådra sig skador på underredet eller äventyra den personliga säkerheten.