Det snabbaste och bästa action-Shot digitalkameror

August 30

Det snabbaste och bästa action-Shot digitalkameror


Snabb, i digital fotografering termer innebär flera saker, eftersom rätt exponering är en balans mellan faktorer som dikteras av scenen och handling du fotograferar. Behovet av snabbhet slutar inte där, eftersom elektroniken i kameran behöver tid att bearbeta och spara data. Den bästa kameran för dig kan ha bra prestanda i alla dessa faktorer, eller det kan lysa i ett visst område.

Det gör dig Shutter

Slutartid betraktas ofta som ett mått på kamerans hastighet; kommer dock att statistiken med en asterisk. Kameror som Nikon D4S, Sonys SLT-A99 och Canon EOS 70D alla har högsta slutartider på 1/8000 av en sekund - men inte när du använder en blixt. Om dina actionbilder består av utomhusevenemang, såsom sport och biltävlingar, är 1/8000 hastighet det bästa du kan få från en rad olika entusiast och professionella DSLR tillverkare.

Att se i mörkret

Bildsensor känslighet går hand i hand med slutartiden, eftersom en sensor med en låg maximal ISO-rating kan använda snabba slutartider endast i den ljusaste ljus. I dagarna av film, maxade hög känslighet vid ISO 3200 i de flesta fall. Pentax K-3 DSLR har en maximal ISO av 51.200, fyra hållplatser större än filmens värld. Medan Nikon D4S har en normal känslighet ISO 25600, har det lägen öka känsligheten ISO 409.600. Dessa höghastighetslägen orsaka ökat buller i följd bilder, men de tillåter användning av en / 8000 slutartider i flera ljusförhållanden.

När du behöver en Burst

Medan utsätta ett enda foto tar 1/8000 av en sekund, är en närstående hastighetsfaktor hur många exponeringar en kamera kan göra i en hel sekund. I en perfekt värld, skulle svaret vara 8000. Dock måste bildsensorer avlasta uppgifter, vilka processorer då måste organisera och lagra. Nikon D4S kan fånga 11 bilder per sekund i serietagningsläge, medan Canon EOS 70D fångar 10 fps och Pentax K-3 kommer in på 8,3 fps. Den bildrutor per sekund mätningen bestämmer den hastighet med vilken du kan fånga actionsekvenser.

Gå på bio

Medan filmar kan inte vara en prioritet för vissa DSLR ägare, kameror med andra funktioner i kategorin höghastighets inkluderar videofunktion. Konventionell film Filmen är inspelad med 24 bildrutor per sekund, medan den genomsnittliga video använder 30 fps. Höghastighetsvideo börjar på 60 fps, och det stöds i DSLR-format. Sony A99 skjuter full HD-video av 1920 genom 1080 pixlar i hastigheter upp till 60 bilder per sekund, som gör Nikon D4S, Canon EOS 70D stöder vanlig HD av 1280 med 720 pixlar vid 60 fps.

På ett ögonblick

Vid användning av blixt som huvud ljuskälla behöver snabba slutartider inte tillämpas, eftersom blixten varar ofta mindre än 1 / 10.000 av en sekund. Jalusier uppnå hastighet genom att använda en gardin för att starta exponering och en andra gardin att stoppa. Vid hastigheter under 1/250, är ​​den första ridån hela vägen öppen innan den andra ridån börjar röra sig, så sensorn är helt exponerad. Blixten kan avfyras vid denna tidpunkt för att bilda bilden. Hastigheter snabbare än 1/250 kräver andra ridån för att flytta innan den första har rest hela vägen. Synkronisera blixt med högre slutartider är möjligt, men det är en funktion av en lämplig blixtenhet, inte DSLR kameran själv.