Hur man använder en 6 volts batteri

May 3

Hur man använder en 6 volts batteri


En 6-volts batteri är en stapelvara för camping och vetenskap projekt, eftersom den används i många läger lykta tunga och tunga ficklampor. Du kommer omedelbart att känna igen en 6-volts batteri av bekanta lådform med två terminaler på toppen. Denna typ av batteri används i de flesta batteridrivna camping lanternor.

Instruktioner

1 Ersätta en 6-volts batteri i en anordning såsom ett läger lykta genom att skruva batterifacket och ta bort det gamla batteriet, vilket gör notera terminal polaritet. Slip det nya batteriet i batterifacket så att de positiva och negativa terminaler i linje med de positiva och negativa kontakter på lykta eller annan elektrisk anordning, sedan ersätta och säkra locket.

2 Anslut elektriska projekt till ett batteri genom att ta bort halv tum av isoleringen från de positiva och negativa ledningar som körs av projektet, såsom en elektrisk motor finns i elektronikaffärer som Radio Shack.

3 Linda positiva tråd runt den positiva batteriterminalen under skruv post, sedan dra i stolpen. Linda negativa kabeln till den negativa trådspiralen på batteriet eller negativa inlägg, beroende på batterimodell, sedan dra posten för att hålla tråden på plats. Slå på motorn för att driva projektet, oavsett om den är kopplad till en propeller, ett akvarium pump eller någon annan vetenskap projekt.

4 Använd 6-voltsbatterier i sladdlösa elektriska handverktyg såsom en elektrisk skruvdragare eller borrmaskin. Batterifacket vanligtvis i verktygets handtag. Gå till facket genom att vrida bort handtaget moturs eller skruva batteriluckan, beroende på modell av verktyget.

5 Gör en elektromagnet med en 6-volts batteri genom att linda 100 varv bar koppar # 22 tråd runt ett öre spik, sedan bifoga ena änden av spiken till en tråd ansluten till den positiva polen på 6-volts batteri. När du ansluter en annan tråd på nageln och batteriets negativa terminal, kommer du att ha en stark magnet för att plocka upp små metallföremål.

Tips

  • Undvik att korsa batteripolerna med metalltråd eller ett metallstycke för att förhindra kortslutning ut batteriet.