Felsökning en Magnavox TV

November 29

Magnavox TV marknadsförs av Philips, och en del marknadsförs under "Philips Magnavox" etikett i stället för att helt enkelt kallas Magnavox. Trots att alla Magnavox TV har vissa saker gemensamt, vilket gör det lättare att felsöka dem när problem uppstår. Några grundläggande åtgärder bör lösa de flesta problem. Om de inte gör det, så kontakta din bruksanvisning: vissa typer av Magnavox TV kan ha felsöknings egenskaper som är unika för just varumärke.

kanal problem

Magnavox TV kan du programmera i specifika kanaler (så att du kanal surfa lättare genom att hoppa över kanaler du aldrig titta på) eller blockerar kanaler som innehåller olämpligt innehåll för barn. Om du inte kan plocka upp en specifik kanal, starta genom att trycka på menyknappen på fjärrkontrollen, välja "Installation" -funktionen, sedan välja "Kanaler" funktioner. Du bör kunna bläddra igenom listan över kanaler se om du vill ha har programmerats det. Om det har, men du fortfarande inte får det, kontrollera kanallåset genom att trycka på menyknappen på fjärrkontrollen, sedan rulla ner och aktivera menyn "Features" och sedan välja "Barnlås". Du ser en lista över alla de kanaler du tar emot; de med en X'ed rutan bredvid dem blockeras ut. Markera den kanal du vill titta på och klicka på den för att ta bort X från lådan. Tryck på menyknappen igen för att avsluta.

bild problem

Förutsatt att Magnavox får ström, är antennen anpassas ordentligt och / eller kabeln eller parabol är inkopplad, problem med bilden sannolikt uppstår från en av två områden. Antingen bildinställningarna inte är korrekt inställd (vilket resulterar i dålig toning, onaturlig färg, eller liknande) eller bildformatet är på fel inställning (vilket resulterar i en förvrängd bild eller en bild med kanterna avskurna). För att fixa bildinställningar genom att trycka på menyknappen och sedan på högerpilen på fjärrkontrollen. Använd piltangenterna på fjärrkontrollen för att manövrera till "Bild" alternativet, använd sedan upp och ner pilarna för att välja den del av bilden du vill fixa, såsom ljusstyrka eller färg. Tryck på den högra pilen igen och justera bilden för att passa, sedan på OK-knappen för att ställa in ändringen. Du kan sedan trycka på menyknappen för att avsluta.

Fastställande av bildförhållandet är mycket enklare. Format-knappen på fjärrkontrollen kan du flytta igenom de olika utväxlingsalternativ erbjudande från Magnavox. Fortsätt att trycka tills kvoten passar bäst bilden.

ljud problem

Ljudproblem på en Magnavox kan hanteras på ett sätt som liknar bilden problem. Börja med att göra vissa grundläggande felsökning som att se på Mute knappen har inte tryckts in eller om du inte har vänt låg volym. Tryck sedan på menyknappen och högerpilen för att gå in i funktionen TV-inställningar. Markera "Sound" och tryck på högerpilen igen för att öppna den. Därifrån kan du justera bas, diskant och balans för att passa. Tryck på "OK" -knappen för att ställa alla ändringar du har gjort, sedan på Meny-knappen för att avsluta. Var särskilt uppmärksam på inställningen "Alternativ Audio"; om den är aktiverad, är sedan den andra ljudprogram (vanligtvis spanska) på, som kan hindra dig från att få något ljud alls.