Hur man kan få gratis bil historia Använda VIN

March 26

Hur man kan få gratis bil historia Använda VIN


Varje bil har ett chassinummer eller VIN. Denna siffra är mycket användbart om du köper en begagnad bil. Genom VIN, kan du ta reda på om bilen har varit i några olyckor har bärgats, översvämmade eller redovisas som stulen. Många företag, som Carfax och Autocheck.com, informera konsumenterna om sina begagnade bilar genom att söka VIN. Tyvärr är en helt gratis, full fordon historia rapport svårt att komma med. Däremot kan hittas grundläggande olycka och stöld information med hjälp av VIN-nummer. Det är också viktigt att ställa frågor innan du gör ditt köp.

Instruktioner

1 Närma säljaren av bilen med frågor om bilens historia först. Ställ frågor om tidigare ägare, typ av användning och underhåll gjort på bilen. Se till att få bilens VIN.

2 Gå till National Insurance Crime Bureau webbplats. Under "stöld och bedrägeri medvetenhet", klicka på "VinCheck."

3 Ange 17-siffriga VIN till det bestämda rutan och markera rutan att godkänna villkoren för användning.

4 Upprepa verifieringskoden tillhandahålls och klicka på "Sök". En grundläggande översikt av bilen kommer att visas, som informerar dig om bilen har rapporterats som stulet eller är i VinCheck totala förlust eller olycks poster. Den grundläggande översikt är fri; för en mer detaljerad historik, klicka på länken för Carfax eller Autocheck tillhandahålls. En avgift krävs för mer information.

Tips

  • Beställa en bil historia rapport från justitiedepartementet National Motor Vehicle Titel datasystemet. Rapporten bara kostar ca $ 4 och ger en mycket noggrann information om skador historia och andra data.
  • Ta VIN och annan fordonsinformation - märke, modell och år - till din statens motorfordon avdelning för forskning bilen.