Hur hittar man utväxlingsförhållandet på en GM Rear End

April 9

Det finns ett par olika sätt att hitta den utväxling på en GM bakre ände. Om ändring av utväxlingsförhållandet är önskvärd, är det viktigt att veta exakt vilken bakre huset är närvarande. De kommer i olika storlekar, och ringen och drev som krävs för att ändra förhållandet är specifika för dessa storlekar. RPO kod som finns i handskfacket eller i bagageutrymmet på de flesta GM fordon behövs för att identifiera vilken typ av bakre änden. Det finns 164 olika RPO koder, så återförsäljaren, serviceverkstad eller en uppslagsbok kommer att krävas för att tolka dessa koder.

Instruktioner

1 Höj och stödja den bakre delen av fordonet med domkraften. Läs metallbricka fäst vid en av differential lockets bultar. Den här taggen, som alltid är närvarande (om den inte avlägsnas genom en tidigare ägare), kommer att indikera utväxlingen som medföljde fordonet ursprungligen. Om fordonet köptes secondhand, kan denna tagg inte gälla om den tidigare ägaren har förändrat förhållandet, och du kommer att behöva ta bort locket för att hitta den utväxling.

2 Placera en spillback under differentialkåpan. Ta differentialkåpan (det helt enkelt unbolts) så att du kan bestämma den exakta utväxlingen och om skillnaden är en begränsad slip eller en öppen differential.

3 Räkna tänderna på den lilla kugghjulet i den främre delen av axelhuset, som kallas pinjongdrevet. Räkna antalet av tänderna i den stora ringhjulet fäst till differentialen. Dividera antalet kuggar på pinjongen i antalet kuggar på krondrevet. Detta är den utväxlingsförhållande.

4 Rengör packningsmaterialet från differentialkåpan (använd packningen skrapan). Torka monteringsytan av locket med en trasa. Tillämpa en 1/8 tum sträng av RTV tätningsmedel runt omkretsen av locket. Låt tätningsmedlet hud-over i 10 minuter innan du installerar omslaget.

5 Installera locket och bultarna. Dra åt skruvarna med 3/8-tums socket och ratchet. Ta bort påfyllningspluggen på sidan av axelhuset ovanför och bakom drevet. Fyll skillnaden med två flaskor med differentiell olja.